ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Φριτάτα με κολοκυθάκια και καλαμπόκι
Με αγάπη από την Ισπανία ένα πιάτο που θυμίζει ομελέτα αλλά μοιάζει με πίτσα !
Υλικά για 4 μερίδες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
6 αβγά
2 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ. τυρί cottage
1 φλ. καλαμπόκι
λίγο θυμάρι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και μαγειρεύεις μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνεις το κολοκυθάκι και σοτάρεις για 5 ακόμη λεπτά.
2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180oC. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αβγά. Έπειτα, προσθέτεις το cottage, το καλαμπόκι και αλατοπιπερώνεις. Περιχύνεις με αυτό το μείγμα τα κολοκυθάκια. Ρίχνεις το θυμάρι και, τέλος, ψήνεις για 5 ακόμη λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αβγά.
3. Μεταφέρεις το τηγάνι στο φούρνο και ψήνεις για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζεις τη φριτάτα από το φούρνο, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.
Tip: Η φριτάτα τρώγεται ωραιότατα και κρύα!
Πηγή: www.adorefoods.com
SELECTIONS
- Η Oysho λανσάρει την κολεξιόν padel και αποκτά συμμάχους στον επαγγελματικό χώρο
- Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη
- «Είχα την υπομονή να “δυσκολευτώ” λίγο παραπάνω, αλλά να υπάρξω μουσικά όπως θέλω και μου ταιριάζει» Βασιλική Μιχαλοπούλου
- Η Gigi Hadid λάνσαρε το πιο ρομαντικό μανικιούρ στο Met Gala 2024