Γαρίδες μαρινάτες σχάρας

Κλασσικός μεζές, που αποκτά νέα διάσταση με τη μαρινάδα.

Γεωργία Κοντού

Έχετε εφεδρικά κάρβουνα έτοιμα, αφού οι γαρίδες βγάζουν πολλά υγρά και σβήνουν τα κάρβουνα.

Συστατικά:

12 μεγάλες γαρίδες

Για την μαρινάτα

6 κουταλιές της σούπας ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας

6 κουταλιές της σούπας sherry ή χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας σκούρα ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας λάδι

3-4 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Πλένετε τις γαρίδες και τους κόβετε τα "μουστάκια".

Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το sherry ή το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.

Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε μαζί με τη ζάχαρη στο μίγμα λαδιού.

Μαρινάρετε τις γαρίδες στο μίγμα για 2 ώρες γυρίζοντάς τες μία φορά.

Στραγγίζετε τις γαρίδες από τη μαρινάτα και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ψήνετε και τις φέτες λεμονιού.

Πασπαλίζετε τις γαρίδες με λίγο αλάτι και τις σερβίρετε μαζί με τις φέτες λεμονιού.

Πηγή: Gourmed.gr



 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares