Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαρίδες μαρινάτες σχάρας

Κλασσικός μεζές, που αποκτά νέα διάσταση με τη μαρινάδα.


Γεωργία Κοντού

Έχετε εφεδρικά κάρβουνα έτοιμα, αφού οι γαρίδες βγάζουν πολλά υγρά και σβήνουν τα κάρβουνα.

Συστατικά:

12 μεγάλες γαρίδες

Για την μαρινάτα

6 κουταλιές της σούπας ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας

6 κουταλιές της σούπας sherry ή χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας σκούρα ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας λάδι

3-4 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Πλένετε τις γαρίδες και τους κόβετε τα "μουστάκια".

Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το sherry ή το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.

Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε μαζί με τη ζάχαρη στο μίγμα λαδιού.

Μαρινάρετε τις γαρίδες στο μίγμα για 2 ώρες γυρίζοντάς τες μία φορά.

Στραγγίζετε τις γαρίδες από τη μαρινάτα και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ψήνετε και τις φέτες λεμονιού.

Πασπαλίζετε τις γαρίδες με λίγο αλάτι και τις σερβίρετε μαζί με τις φέτες λεμονιού.

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;