Έχετε εφεδρικά κάρβουνα έτοιμα, αφού οι γαρίδες βγάζουν πολλά υγρά και σβήνουν τα κάρβουνα.
Συστατικά:
12 μεγάλες γαρίδες
Για την μαρινάτα
6 κουταλιές της σούπας ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
6 κουταλιές της σούπας sherry ή χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας σκούρα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Οδηγίες:
Πλένετε τις γαρίδες και τους κόβετε τα "μουστάκια".
Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το sherry ή το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.
Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε μαζί με τη ζάχαρη στο μίγμα λαδιού.
Μαρινάρετε τις γαρίδες στο μίγμα για 2 ώρες γυρίζοντάς τες μία φορά.
Στραγγίζετε τις γαρίδες από τη μαρινάτα και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ψήνετε και τις φέτες λεμονιού.
Πασπαλίζετε τις γαρίδες με λίγο αλάτι και τις σερβίρετε μαζί με τις φέτες λεμονιού.
Πηγή: Gourmed.gr