Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μillefeuille με παγωτό και μαρμελάδα φράουλα

Ένα εγγυημένα θεϊκό επιδόρπιο!


Γεωργία Κοντού

Λατρεμένο γλυκό το μιλφέιγ, δεν συμφωνείτε; Αυτή τη φορά η ιδέα είναι να φτιάξουμε κομμάτια από φύλλο σφολιάτας που θα ψήσουμε μόνοι μας στο σπίτι για να τα έχουμε στην άκρη και να τα σερβίρουμε μαζί με έτοιμο ή σπιτικό παγωτό και μαρμελάδα της επιλογής μας. Ένα εγγυημένα θεϊκό επιδόρπιο!

Υλικά για 6 άτομα:

2 φύλλα σφολιάτας

1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό

4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

1 κιλό παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ή άλλο της επιλογής σας

Για το σερβίρισμα:

Μαρμελάδα φράουλα

Λίγο λικέρ

Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Αφήνετε εκτός ψυγείου τη ζύμη σφολιάτας να ξεπαγώσει -αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη θα χρειαστεί τουλάχιστον μισή ώρα, αν είναι φρέσκια 5 λεπτά είναι αρκετός χρόνος- και μετά ισιώνετε τα φύλλα ελαφρώς με τον πλάστη χωρίς να αφαιρέσετε το πλαστικό.

2. Στρώνετε δύο ταψιά ρηχά με λαδόκολλα και αναποδογυρίζετε πάνω τους τα φύλλα της σφολιάτας μαζί με το πλαστικό. Αφαιρείτε προσεκτικά το πλαστικό και μετά παίρνετε ένα μαχαίρι, χαράζετε στο κάθε φύλλο σφολιάτας από 3 κάθετες χαρακιές κατά μήκος της μεγάλης πλευράς δημιουργώντας 4 λωρίδες. Ύστερα κάνετε και καθέτως 2 χαρακιές, για να φτιάξετε 12 ίσια κομμάτια. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.

3. Με ένα πινέλο αλείφετε τη σφολιάτα με το χτυπημένο αβγό και την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν τα κομμάτια της σφολιάτας. Τα φυλάτε σε ένα κουτί ή σε πλαστική σακούλα.

4. Όταν θέλετε να σερβίρετε, αφήνετε το παγωτό εκτός κατάψυξης για λίγο να μαλακώσει και αραιώνετε μέσα σε ένα μπολ μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας με λίγο λικέρ μέχρι να αποκτήσει την υφή παχύρρευστου σιροπιού.

5. Μετά στήνετε το γλυκό σας ως εξής στα πιάτα: ένα κομμάτι σφολιάτα, μια στρώση παγωτό από πάνω, ελάχιστη μαρμελάδα, δεύτερη σφολιάτα, μια ακόμη στρώση παγωτό, τρίτη σφολιάτα, λίγο παγωτό. Σπάζετε ένα κομμάτι σφολιάτα, πασπαλίζετε το μιλφέιγ από πάνω και σκορπάτε το υπόλοιπο σε όλο το πιάτο. Πασπαλίζετε όλο το γλυκό και το πιάτο με λίγη ζάχαρη άχνη, τελειώνετε με λίγη μαρμελάδα στην κορφή και σερβίρετε.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ