ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αναποδογυριστή μηλόπιτα με ξηρούς καρπούς
To γνωστό, αγαπημένο γλυκό... από άλλη οπτική!
Υλικά:
4 μήλα
125 γραμ. μαργαρίνη
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι φαρίνα
3 αυγά
6 κ.σ. νερό
2 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
1 κούπα ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας
(στην παρούσα συνταγή χρησιμοποιήσαμε cranberries, κάσιους, αμύγδαλα ανάλατα και καρύδια)
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί διαμέτρου 28cm απλώνουμε μισή κούπα ζάχαρη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη, βάζουμε το νερό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω στη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 8. Τα τοποθετούμε ακτινωτά στο ταψί. Πασπαλίζουμε με μισή κούπα ζάχαρη.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, μισή κούπα ζάχαρη, τη βανίλια και το κονιάκ.
Χτυπάμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τη μαρέγκα.
Μόλις δημιουργηθεί η ζύμη την απλώνουμε πάνω στα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40’ στους 180c. Όταν πάρει χρώμα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε τη μηλόπιτα από τα τοιχώματα και βάζουμε από πάνω την πιατέλα. Αναποδογυρίζουμε και έτοιμο για σερβίρισμα.
Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και εντυπωσιάστε όλους όσους έχουν την τύχη να τη δοκιμάσουν.
Άλλωστε κανείς δε θα μείνει στο ένα κομμάτι!
Πηγή: Ditucook.blogspot.gr
SELECTIONS
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ
- «Ανοίξτε τα μάτια σας και βρείτε ομορφιά εκεί που συνήθως δεν την περιμένετε» Jean-Paul Gaultier
- Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930
- Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς