Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αναποδογυριστή μηλόπιτα με ξηρούς καρπούς

To γνωστό, αγαπημένο γλυκό... από άλλη οπτική!


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

4 μήλα

125 γραμ. μαργαρίνη

1,5 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι φαρίνα

3 αυγά

6 κ.σ. νερό

2 κ.σ. κονιάκ

1 βανίλια

1 κούπα ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας 

(στην παρούσα συνταγή χρησιμοποιήσαμε cranberries, κάσιους, αμύγδαλα ανάλατα και καρύδια)

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί διαμέτρου 28cm απλώνουμε μισή κούπα ζάχαρη.  Λιώνουμε τη μαργαρίνη, βάζουμε το νερό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω στη ζάχαρη.  Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 8. Τα τοποθετούμε ακτινωτά στο ταψί. Πασπαλίζουμε με μισή κούπα ζάχαρη.

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, μισή κούπα ζάχαρη, τη βανίλια και το κονιάκ.

Χτυπάμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και ρίχνουμε το αλεύρι.  Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τη μαρέγκα.

Μόλις δημιουργηθεί η ζύμη την απλώνουμε πάνω στα μήλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40’ στους 180c. Όταν πάρει χρώμα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε τη μηλόπιτα από τα τοιχώματα και βάζουμε από πάνω την πιατέλα. Αναποδογυρίζουμε και έτοιμο για σερβίρισμα.

Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και εντυπωσιάστε όλους όσους έχουν την τύχη να τη δοκιμάσουν. 

Άλλωστε κανείς δε θα μείνει στο ένα κομμάτι!

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα