Κοχύλια με μανιτάρια προσούτο και μπεσαμέλ από τον Έκτορα Μποτρίνι

Ο σεφ του Etrusco και του Botrini's, μοιράζεται μαζί σου μια συνταγή για γευστικά conhiglioni.

Έκτορας Μποτρίνι

ΥΛΙΚΑ


•    300 γρ. conhiglioni
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•    100 γρ. ελαιόλαδο
•    500 γρ. μανιτάρια champignon λεπτοκομμένα
•    125 γρ. ζαμπόν κομμένο καρέ
•    2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα καρέ
•    2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•    50 γε. πεκορίνο τριμμένο
•    1/2  λίτρο μπεσαμέλ
•    Αλάτι
•    Πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό  και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο τηγανάκι τσιγαρίζουμε το προσούτο μαζί με τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Ύστερα παίρνουμε και τα δύο, τα βάοζυμε σε ένα μίξερ, προσθέτουμε τη μισή μπεσαμέλ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για πολύ λίγο. βγάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε το πεκορίνο και τη μισή παρμεζάνα. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε πολύ al dente. Τα περνάμε κάτω από παγωμένο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μη κολλήσουν. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα ζυμαρικά με τη γέμιση και τα απλώνουμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να κάνουν μία κρούστα από πάνω. 
 



 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares