
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Muffins με φέτα και ντοματίνια
Ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους!
Υλικά για 10 muffins:
250 γραμ. αλεύρι
250 γραμ. γιαούρτι 2%
200 γραμ. φέτα
2 αυγά
10 ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. baking powder
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. μαϊντανό
70 ml ηλιέλαιο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα μυρωδικά, το σκόρδο ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και τέλος τη φέτα θρυμματισμένη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα μεγάλο κουτάλι και όχι με το σύρμα. Θα σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη που κολλάει στα χέρια.
Λαδώνουμε με ένα πινελάκι την αντικολλητική φόρμα για muffins. Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες και από πάνω βάζουμε ένα ντοματίνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 30-35 λεπτά. Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα με προσοχή από τις θήκες και ακουμπήστε τα πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν.
Πηγή: Ditucook.blogspot.gr