Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Orecchiette με μπρόκολο από τον Έκτορα Μποτρίνι

Ο γνωστός σεφ, σου δείχνει τον τρόπο να φτιάξεις γευστικά παραδοσιακά ζυμαρικά.



ΥΛΙΚΑ
•    350 γρ. orecchiette (παραδοσιακό ζυμαρικό) 
•    400 γρ. μπρόκολο
•    4 αντζούγιες ξαρμυρισμένες
•    2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο
•    120 γρ. ελαιόλαδο
•    1 πεπεροντσίνο
•    ελαιόλαδο όσο χρειάζεται
•    αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε μικρά κομμάτια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το μπρόκολο ώστε να βράσουν μαζί μέχρι το τέλος. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις αντζούγιες και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και προσθέτουμε αλάτι όσο χρειάζεται. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις αντζούγιες. Σοτάρουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα μακαρόνια με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα. 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Στέφανο Σαρτίνι: Ο χωρισμός με τη Ρούλα Κορομηλά και το τέλος του Μπράβο!

Ο Ιταλός σκηνοθέτης σχολίασε το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

CELEBS

Ελένη Πετρουλάκη: Βραδινή έξοδος με τις κούκλες 17χρονες κόρες της

Η Μίλα και η Δωροθέα Ίβιτς μεγάλωσαν πολύ