ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Orecchiette με μπρόκολο από τον Έκτορα Μποτρίνι
Ο γνωστός σεφ, σου δείχνει τον τρόπο να φτιάξεις γευστικά παραδοσιακά ζυμαρικά.
ΥΛΙΚΑ
• 350 γρ. orecchiette (παραδοσιακό ζυμαρικό)
• 400 γρ. μπρόκολο
• 4 αντζούγιες ξαρμυρισμένες
• 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο
• 120 γρ. ελαιόλαδο
• 1 πεπεροντσίνο
• ελαιόλαδο όσο χρειάζεται
• αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε μικρά κομμάτια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το μπρόκολο ώστε να βράσουν μαζί μέχρι το τέλος. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις αντζούγιες και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και προσθέτουμε αλάτι όσο χρειάζεται. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις αντζούγιες. Σοτάρουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα μακαρόνια με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.