Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο Jean Louis Capsalas φτιάχνει τερίνα καπνιστού σολομού

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” προτείνει ένα ιδιαίτερο πιάτο.


Jean Louis Capsalas

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” μαγειρεύει σήμερα τερίνα φρέσκου και καπνιστού σολομού με κρούστα αγγουριού και σάλτσα γιαουρτιού. Μαγείρεψε και εσύ με τις οδηγίες του και ετοίμασε 8 μερίδες!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΙΝΑ
•    1 κιλό φρέσκο σολομό χωρίς πέτσα και κόκαλα
•    200γρ. σολομό καπνιστό σε λωρίδες ή κύβους
•    1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
•    3 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1/3 ματσάκι άνηθο
•    2 βραστά αυγά
•    200γρ. βούτυρο
•    1 αγγούρι
•    Αλάτι - πιπέρι
•    Λίγο τζίντζερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
•    125 γρ. γιαούρτι
•    1 λεμόνι χυμό
•    3 κ.σ. ελαιόλαδο
•    Λίγο άνηθο
•    Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•    Καλύπτουμε την εσωτερική επιφάνεια του σκεύους με διαφάνεια. 
•    Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το αγγούρι και τις τοποθετούμε ομοιόμορφα επάνω στην διαφάνεια ώστε να καλύψουν όλη την διαφάνεια. 
•    Βάζουμε στο μίξερ το φρέσκο σολομό, βούτυρο και λίγο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
•    Βάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα, τρίβουμε σε τρίφτη τα 2 αυγά, λίγο τζίντζερ και λεμόνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και άνηθο. Ανακατεύουμε. 
•    Ρίχνουμε τους κύβους από τον καπνιστό σολομό και ανακατεύουμε πάλι.
•    Στρώνουμε το μίγμα από το μπολ στο σκεύος που έχουμε βάλει το αγγούρι. Κλείνουμε την διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 
•    Για τη σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.  

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!