Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σου αρέσουν μελάτα;

Ακόμη και το βράσιμο ενός αυγού, θέλει τεχνική!


Γεωργία Κοντού

Μπορεί να χρησιμοποιούν υποτιμητικά την έκφραση "δεν ξέρει να βράζει ούτε αυγό" για κάποιον που δεν έχει ιδέα από μαγειρική, όμως ακόμη και το βράσιμο ενός αυγού έχει τα κόλπα του. Ειδικά αν σου αρέσει να το απολαμβάνεις όπως στα παιδικά χρόνια σου - βλέπε μελάτο.

Για μελάτο αυγό:

1. Το βάζεις σε ένα κατσαρολάκι/μπρίκι, σε νερό που μόλις έχει αρχίσει να βράζει και που ίσα ίσα το σκεπάζει.

2. Το αφήνεις ακριβώς για 3 λεπτά να βράσει.

3. Το βγάζεις και το βουτάς σε κρύο νερό. Έτσι, θα πατήσεις αυτομάτως "παύση" στη διαδικασία βρασίματός του!

Για σφιχτό αυγό:

Βάλε το χρονόμετρο στα 12-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι. Αν παρατηρήσεις ένα πράσινο περίγραμμα ανάμεσα στον κρόκο και το ασπράδι, αυτό σημαίνει ότι παράβρασε.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους και ναι, είναι εδώ 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, αβοκάντο & καρύδια

Πάρτε μια γεύση καλοκαιριού με αυτή την υπέροχη σαλάτα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

«Το πραγματικό φαγητό δεν έχει συστατικά, το πραγματικό φαγητό είναι το “συστατικό"» Jamie Oliver

O naked chef της καρδιάς μας είχε γενέθλια στις 27 Μαΐου!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 16 έως 23/6

Εκμεταλλευτείτε σωστά τον χρόνο σας για να γεμίσετε μπαταρίες

CELEBS

Τέιλορ Σουίφτ: Κι όμως ο χορός των fans της προκάλεσε -ξανά- σεισμό!

Η ανακοίνωση του βρετανικού ινστιτούτου γεωλογικών ερευνών

FITNESS

Να SUPώ κάτι;

Όλα όσα θες να ξέρεις για την πιο τέλεια καλοκαιρινή άσκηση