Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σου αρέσουν μελάτα;

Ακόμη και το βράσιμο ενός αυγού, θέλει τεχνική!


Γεωργία Κοντού

Μπορεί να χρησιμοποιούν υποτιμητικά την έκφραση "δεν ξέρει να βράζει ούτε αυγό" για κάποιον που δεν έχει ιδέα από μαγειρική, όμως ακόμη και το βράσιμο ενός αυγού έχει τα κόλπα του. Ειδικά αν σου αρέσει να το απολαμβάνεις όπως στα παιδικά χρόνια σου - βλέπε μελάτο.

Για μελάτο αυγό:

1. Το βάζεις σε ένα κατσαρολάκι/μπρίκι, σε νερό που μόλις έχει αρχίσει να βράζει και που ίσα ίσα το σκεπάζει.

2. Το αφήνεις ακριβώς για 3 λεπτά να βράσει.

3. Το βγάζεις και το βουτάς σε κρύο νερό. Έτσι, θα πατήσεις αυτομάτως "παύση" στη διαδικασία βρασίματός του!

Για σφιχτό αυγό:

Βάλε το χρονόμετρο στα 12-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι. Αν παρατηρήσεις ένα πράσινο περίγραμμα ανάμεσα στον κρόκο και το ασπράδι, αυτό σημαίνει ότι παράβρασε.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga