Καιρός για σούπα

Η σούπα και τα 5 μικρά μυστικά της, από τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα και το Gourmed.gr!

Γεωργία Κοντού

Το παγκόσμιο comfort food έχει και αυτό τα μικρά του μυστικά. Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας τα εξηγεί.

1. Για πιο ελαφριά σε λιπαρά σούπα, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και αφαιρούμε το λίπος που μαζεύεται στην επιφάνεια.

2. Αν η σούπα έχει περισσότερο αλάτι από όσο πρέπει, προσθέτουμε μία ωμή πατάτα και βράζουμε άλλα 15 λεπτά, αφαιρούμε την πατάτα και σερβίρουμε.

3. Λίγο κρέμα γάλακτος κάνει τις σούπες βελουτέ πιο βελούδινες. 

4. Προσέχουμε να πολτοποιούμε τις σούπες όταν είναι ζεστές με την ράβδο μπλέντερ μέσα στη κατσαρόλα και όχι σε μπλέντερ με καπάκι που μπορεί να πεταχτεί από τους ατμούς.

5. Η βάση για μία νόστιμη σούπα είναι ένας καλοφτιαγμένος ζωμός από λαχανικά, κοτόπουλο, μοσχάρι ή ψάρι.

Πηγή: Gourmed.gr



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares