
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σαρδέλες στο φούρνο
Ένα πολύ αγαπητό πιάτο που μυρίζει θάλασσα και παραπέμπει κατευθείαν στο καλοκαίρι.
Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε τις σαρδέλες μαζί με σκορδάκι και γίνονται ακόμα πιο νόστιμες! Άσπρο ξηρό κρασί από τη Σαντορίνη, ταιριάζει πολύ με αυτό το φαγητό.
Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
αλάτι
5 σκελίδες σκόρδο
60 γρ. μαϊντανό
4 κ.σ. λάδι
το χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σαρδέλες.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
3. Ρίχνουμε λίγο αλάτι μέσα στις σαρδέλες και τις τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε πυρίμαχο ταψί.
4. Βάζουμε το μισό μαϊντανό σε μικρό μπολ μαζί με το σκόρδο, το λάδι, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, τη ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
5. Ρίχνουμε πάνω τα ψάρια, βάζοντας και λίγο σκόρδο ανάμεσα στις σαρδέλες.
6. Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 40 λεπτά.
7. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, και σερβίρουμε με φρέσκο, ξεροψημένο ψωμί.
Πηγή: Gourmed