Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σαρδέλες στο φούρνο

Ένα πολύ αγαπητό πιάτο που μυρίζει θάλασσα και παραπέμπει κατευθείαν στο καλοκαίρι.


Γεωργία Κοντού

Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε τις σαρδέλες μαζί με σκορδάκι και γίνονται ακόμα πιο νόστιμες! Άσπρο ξηρό κρασί από τη Σαντορίνη, ταιριάζει πολύ με αυτό το φαγητό.

Υλικά:

1 κιλό σαρδέλες

αλάτι

5 σκελίδες σκόρδο

60 γρ. μαϊντανό

4 κ.σ. λάδι

το χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.γλ. ξερή ρίγανη

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σαρδέλες.

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

3. Ρίχνουμε λίγο αλάτι μέσα στις σαρδέλες και τις τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε πυρίμαχο ταψί.

4. Βάζουμε το μισό μαϊντανό σε μικρό μπολ μαζί με το σκόρδο, το λάδι, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, τη ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

5. Ρίχνουμε πάνω τα ψάρια, βάζοντας και λίγο σκόρδο ανάμεσα στις σαρδέλες.

6. Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 40 λεπτά.

7. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, και σερβίρουμε με φρέσκο, ξεροψημένο ψωμί.

Πηγή: Gourmed

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Τα εξαιρετικά ζουμερά μήλα αρωματίζουν αυτό το ελαφρώς πικάντικο φρέσκο ​​κέικ μήλου που συνδυάζεται όμορφα με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 4 Οκτωβρίου

Εάν η διάθεσή σας είναι πεσμένη, αναζητήστε την παρέα ενός καλού σας φίλου

INTERVIEW

Back to 80-90s, με Κώστα Μπίγαλη, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα

The biggest 80s & 90s party! Μπίγαλης, Βόσσου, Μαντώ και Πωλίνα, 6/10, Faliro Summer Theater

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!

Εγγραφείτε στο newsletter μας: