Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπουλο με μήλα, λεμόνι και σταφίδες

Γλυκιές και ξινές γεύσεις σε μια απολαυστική ενορχήστρωση!


Γεωργία Κοντού

Ένας πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψετε το κοτόπουλο, που ως λευκό και ουδέτερο κρέας ταιριάζει πολύ με τις οξύτητες του μήλου και των λεμονιών, αλλά και με τη γλύκα που δίνουν οι σταφίδες.

Συστατικά:

4 μπούτια κοτόπουλου

1 κρεμμύδι ξερό

2 μήλα γκόλντεν τριμμένα

100 γρ. σταφίδες

1 φλ. λευκό κρασί

1 φλ. ζωμό κότας

2 κ.σ. μουστάρδα

200 γρ. λεμονάκια τουρσί

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μήλα και τις σταφίδες.

2. Σβήνουμε με το μισό κρασί και προσθέτουμε τον μισό ζωμό κότας.

3. Γεμίζουμε τα μπουτάκια και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

5. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας, την μουστάρδα και τα λεμόνια τουρσί κομμένα στην μέση.

6. Σερβίρουμε τα μπουτάκια σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Γαρνίρουμε με ένα απλό ρύζι μπασμάτι με φρέσκο βούτυρο.

Tips

Λεμονάκια μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας, αλλά μπορείτε να βρείτε έτοιμα στα ανατολίτικα σούπερ μάρκετ.

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 συμβουλές για να κρατήσετε το περιττό δράμα έξω από τη σχέση σας

Να ποιες συμβουλές ακολουθούν τα ζευγάρια για την αρμονική συμβιώσή τους.

BEAUTY TIPS

Viva México Nails: Ένα μανικιούρ εμπνευσμένο από τον ζωγράφο Pedro Coronel

Ανανέωσε τα νύχια σου με αυτήν την όμορφη ιδέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας: