

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοτόπουλο με μήλα, λεμόνι και σταφίδες
Γλυκιές και ξινές γεύσεις σε μια απολαυστική ενορχήστρωση!
Ένας πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψετε το κοτόπουλο, που ως λευκό και ουδέτερο κρέας ταιριάζει πολύ με τις οξύτητες του μήλου και των λεμονιών, αλλά και με τη γλύκα που δίνουν οι σταφίδες.
Συστατικά:
4 μπούτια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό
2 μήλα γκόλντεν τριμμένα
100 γρ. σταφίδες
1 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. ζωμό κότας
2 κ.σ. μουστάρδα
200 γρ. λεμονάκια τουρσί
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μήλα και τις σταφίδες.
2. Σβήνουμε με το μισό κρασί και προσθέτουμε τον μισό ζωμό κότας.
3. Γεμίζουμε τα μπουτάκια και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
5. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας, την μουστάρδα και τα λεμόνια τουρσί κομμένα στην μέση.
6. Σερβίρουμε τα μπουτάκια σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με ένα απλό ρύζι μπασμάτι με φρέσκο βούτυρο.
Tips
Λεμονάκια μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας, αλλά μπορείτε να βρείτε έτοιμα στα ανατολίτικα σούπερ μάρκετ.
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
-
Η influencer Julie Sergent Ferreri έκανε τον τέλειο συνδυασμό με μεταξωτή φούστα για το φθινόπωρο
-
Ο Οίκος BULGARI σας παρουσιάζει τη διαχρονική συλλογή γυναικείων αρωμάτων BVLGARI OMNIA!
-
Νέο Revitalessence Skin Glow Foundation από τη Shiseido!
-
Τα 7 θεμελιώδη στοιχεία που χρειάζονται για μια υγιή σχέση