
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Χοιρινή, πολύχρωμη τηγανιά
Αφορμή για να μαζευτούμε στο σπίτι και να μοιραστούμε ένα ποτήρι κρασί!
Πριν καλέσετε τους φίλους σας διαβάστε τη συνταγή στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει"!
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό για τηγανιά κομμένο σε μπουκίτσες
3-4 πιπεριές όλων των χρωμάτων
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
το χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο
1/4 κουταλάκι κύμινο
1-2 κουταλιές μουστάρδα
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε με ελάχιστο λάδι το κρέας μας ανακατεύοντάς το καλά με τα χέρια μας.
Χωρίς την προσθήκη άλλου λαδιού σωτάρουμε το κρέας μας να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς. Ο σκοπός είναι να προλάβει να πιάσει κρούστα.
Πλένουμε τα λαχανικά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε πλατιά ζουλιέν τις πιπεριές.
Σωτάρουμε τις πιπεριές μαζί με το κρέας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά μας (κόλιανδρο και κύμινο σπασμένα λίγο στο γουδί).
Αφήνουμε το φαγάκι μας σκεπασμένο να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει καλά το κρεατάκι. Σερβίρουμε συνοδεύοντάς το με αφράτο πιλάφι ή πατάτες.