Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σέρι με βύσσινο

Με τα πρώτα βύσσινα καλό είναι να φτιάξεις αυτό το υπέροχο ποτό που θα σου κρατάει συντροφιά όλο τον χειμώνα. 


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

1 1/4 κιλό βύσσινα

5 φλιτζάνια ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

4-6 ολόκληρα μοσχοκάρφια

τριμμένο μοσχοκάρυδο (1 καρπός)

1 1/2 λίτρο (περίπου) μπράντι

Οδηγίες:

Βάζετε τα βύσσινα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε ένα βάζο. Το κλείνετε καλά και το τοποθετείτε σε ζεστό και ευήλιο μέρος. Αφήνετε το μείγμα να "ψηθεί" στον ήλιο για 40 ημέρες ανακινώντας το μια φορά ημερησίως. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, προσθέτετε το μπράντι και φυλάτε το βάζο σε δροσερό και ξηρό μέρος για άλλες 2 εβδομάδες. Μεταγγίζετε το υγρό σε ξεχωριστά μπουκάλια και το σερβίρετε όπως εσείς θέλετε.

Πηγή: Gourmed

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ