ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σέρι με βύσσινο
Με τα πρώτα βύσσινα καλό είναι να φτιάξεις αυτό το υπέροχο ποτό που θα σου κρατάει συντροφιά όλο τον χειμώνα.
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
1 1/4 κιλό βύσσινα
5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
4-6 ολόκληρα μοσχοκάρφια
τριμμένο μοσχοκάρυδο (1 καρπός)
1 1/2 λίτρο (περίπου) μπράντι
Οδηγίες:
Βάζετε τα βύσσινα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε ένα βάζο. Το κλείνετε καλά και το τοποθετείτε σε ζεστό και ευήλιο μέρος. Αφήνετε το μείγμα να "ψηθεί" στον ήλιο για 40 ημέρες ανακινώντας το μια φορά ημερησίως. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, προσθέτετε το μπράντι και φυλάτε το βάζο σε δροσερό και ξηρό μέρος για άλλες 2 εβδομάδες. Μεταγγίζετε το υγρό σε ξεχωριστά μπουκάλια και το σερβίρετε όπως εσείς θέλετε.
Πηγή: Gourmed