Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοκτέιλ με γκρέιπφρουτ, ραβέντι και θυμάρι

Πρωτόγνωρος συνδυασμός γεύσεων και εντυπωσιακό σερβίρισμα!


Γεωργία Κοντού

Το ραβέντι είναι ένα λαχανικό όχι πολύ γνωστό στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη, ξινή γεύση, το οποίο μπορείς να αναζητήσεις σε ενημερωμένα μπακάλικα. Στην εμφάνιση μοιάζει με το παντζάρι. Προσοχή: Τα φύλλα του δεν καταναλώνονται - είναι τοξικά! 

Υλικά για 2 μερίδες:

60 ml βότκα

60 ml φρεσκοστυμμένος χυμός γκρέιπφρουτ

60 ml σιρόπι από ραβέντι και γκρέιπφρουτ

υλικά για σιρόπι:

2 φλ. ψιλοκομμένο ραβέντι

φλούδα από μισό γκρέιπφρουτ, κομμένη σε λωρίδες

5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

1/2 φλ. ζάχαρη

1 1/2 φλ. νερό

Εκτέλεση:

Φτιάξε το σιρόπι: Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Ζέστανέ τα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Μόλις πάρουν βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν μέχρι το ραβέντι να λιώσει. Πέρασε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι. Πέταξε τον πολτό που έχει μείνει στο σουρωτήρι και αποθήκευσε το ροζ σιρόπι σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. 

Για το κοκτέιλ: Ρίξε το σιρόπι, τη βότκα και το γκρέιπφρουτ σε ένα σέικερ με πάγο και χτύπησε για 15 δευτερόλεπτα. Μοίρασε το μείγμα σε δύο ποτήρια. Πρόσθεσε ως γαρνιτούρα λωρίδες από τη φλούδα του γκρέιπφρουτ και κλωναράκια θυμάρι.

Πηγή: Top With Cinnamon

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου