Το ραβέντι είναι ένα λαχανικό όχι πολύ γνωστό στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη, ξινή γεύση, το οποίο μπορείς να αναζητήσεις σε ενημερωμένα μπακάλικα. Στην εμφάνιση μοιάζει με το παντζάρι. Προσοχή: Τα φύλλα του δεν καταναλώνονται - είναι τοξικά!
Υλικά για 2 μερίδες:
60 ml βότκα
60 ml φρεσκοστυμμένος χυμός γκρέιπφρουτ
60 ml σιρόπι από ραβέντι και γκρέιπφρουτ
υλικά για σιρόπι:
2 φλ. ψιλοκομμένο ραβέντι
φλούδα από μισό γκρέιπφρουτ, κομμένη σε λωρίδες
5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
Εκτέλεση:
Φτιάξε το σιρόπι: Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Ζέστανέ τα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Μόλις πάρουν βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν μέχρι το ραβέντι να λιώσει. Πέρασε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι. Πέταξε τον πολτό που έχει μείνει στο σουρωτήρι και αποθήκευσε το ροζ σιρόπι σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι.
Για το κοκτέιλ: Ρίξε το σιρόπι, τη βότκα και το γκρέιπφρουτ σε ένα σέικερ με πάγο και χτύπησε για 15 δευτερόλεπτα. Μοίρασε το μείγμα σε δύο ποτήρια. Πρόσθεσε ως γαρνιτούρα λωρίδες από τη φλούδα του γκρέιπφρουτ και κλωναράκια θυμάρι.
Πηγή: Top With Cinnamon