Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοκτέιλ με γκρέιπφρουτ, ραβέντι και θυμάρι

Πρωτόγνωρος συνδυασμός γεύσεων και εντυπωσιακό σερβίρισμα!


Γεωργία Κοντού

Το ραβέντι είναι ένα λαχανικό όχι πολύ γνωστό στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη, ξινή γεύση, το οποίο μπορείς να αναζητήσεις σε ενημερωμένα μπακάλικα. Στην εμφάνιση μοιάζει με το παντζάρι. Προσοχή: Τα φύλλα του δεν καταναλώνονται - είναι τοξικά! 

Pixel

Υλικά για 2 μερίδες:

60 ml βότκα

60 ml φρεσκοστυμμένος χυμός γκρέιπφρουτ

60 ml σιρόπι από ραβέντι και γκρέιπφρουτ

υλικά για σιρόπι:

2 φλ. ψιλοκομμένο ραβέντι

φλούδα από μισό γκρέιπφρουτ, κομμένη σε λωρίδες

5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

1/2 φλ. ζάχαρη

1 1/2 φλ. νερό

Εκτέλεση:

Φτιάξε το σιρόπι: Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Ζέστανέ τα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Μόλις πάρουν βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν μέχρι το ραβέντι να λιώσει. Πέρασε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι. Πέταξε τον πολτό που έχει μείνει στο σουρωτήρι και αποθήκευσε το ροζ σιρόπι σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. 

Για το κοκτέιλ: Ρίξε το σιρόπι, τη βότκα και το γκρέιπφρουτ σε ένα σέικερ με πάγο και χτύπησε για 15 δευτερόλεπτα. Μοίρασε το μείγμα σε δύο ποτήρια. Πρόσθεσε ως γαρνιτούρα λωρίδες από τη φλούδα του γκρέιπφρουτ και κλωναράκια θυμάρι.

Πηγή: Top With Cinnamon

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

 Homemade σανγκρία με έξτρα καλοκαιρινή υφή και παιχνιδιάρικη διάθεση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 29 Μαΐου

Εκφράστε τα συναισθήματά σας και θα βρείτε περισσότερη ανταπόκριση απ’ ό,τι νομίζατε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

15 συνήθειες που φανερώνουν άτομο με μεγάλο αυτοέλεγχο

Υιοθετήστε αυτές τις συνήθειες, αν θέλετε να ελέγχετε πιο αποτελεσματικά τον εαυτό σας