ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πατάτες στο φούρνο με δεντρολίβανο και σκόρδο
Νόστιμες σαν τις τηγανιτές, αλλά πιο υγιεινές!
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
1 περίπου κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες πάχους μισού εκατοστού (σαν τηγανιτές)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Τα αφήνεις για μία ώρα και μετά προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Απλώνεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τις πατάτες. Περιχύνεις με το μείγμα ελαιόλαδου και ανακατεύεις για να πάει παντού καλά.
Ψήνεις τις πατάτες στο φούρνο για 35-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στη διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζεις να γίνουν ομοιόμορφα.
Πηγή: Adventures in Cooking