Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πατάτες στο φούρνο με δεντρολίβανο και σκόρδο

Νόστιμες σαν τις τηγανιτές, αλλά πιο υγιεινές!


Γεωργία Κοντού

Υλικά

1 περίπου κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες πάχους μισού εκατοστού (σαν τηγανιτές)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Τα αφήνεις για μία ώρα και μετά προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. 

Απλώνεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τις πατάτες. Περιχύνεις με το μείγμα ελαιόλαδου και ανακατεύεις για να πάει παντού καλά.

Ψήνεις τις πατάτες στο φούρνο για 35-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στη διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζεις να γίνουν ομοιόμορφα.

Πηγή: Adventures in Cooking

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό