Ένα διαφορετικό κέρασμα για τους καλεσμένους σου... ή εσένα

Κροστίνι με γλυκοπατάτα και ταχίνι.

Γεωργία Κοντού

Η δυνατή γεύση που έχουν το ταχίνι και η γλυκοπατάτα δένει τέλεια με την ελαφριά ρικότα. Μπορείς επίσης να πειραματιστείς με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών. Τα τραγανά αυτά ψωμάκια είναι μια πανεύκολη ιδέα για να αξιοποιήσεις ό,τι έχει μείνει στο ψυγείο και να ξαφνιάσεις τους επισκέπτες σου.

Υλικά:

για την επάλειψη

1/2 φλ. γλυκοπατάτα, βρασμένη και πολτοποιημένη

2-3 κ.σ. ταχίνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. ρεβίθια

1/2 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. σιρόπι σφενδαμμιού

μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

για τα κροστίνι

8 φέτες ψωμί κομμένες στα δύο, ψημένες στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα

1/2 φλ. ρικότα με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

μερικά φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα

χοντρό αλάτι

προαιρετικά: λίγο μπούκοβο, μερικές σταγόνες μέλι ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Χτυπάς όλα τα υλικά της επάλειψης μαζί στο μπλέντερ. Δοκιμάζεις και αλατοπιπερώνεις κατά βούληση.

2. Απλώνεις σε κάθε ψωμάκι λίγο από το μείγμα της επάλειψης και τα υπόλοιπα υλικά των κροστίνι. 

Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις το φασκόμηλο με θυμάρι ή δεντρολίβανο. 

Πηγή: Love & Lemons



 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares