Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τυρόψωμο με φέτα και θυμάρι

Θα μυρίσει το σπίτι φρέσκο ζυμάρι και βότανα!


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

500 γραμ. αλεύρι

250 γραμ. φέτα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.γ. ζάχαρη

Pixel

2 κ.γ. θυμάρι

λίγο αλάτι

1/2 κούπα ελαιόλαδο

3/4 κούπας χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μισό θυμάρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη φέτα θρυμματισμένη.

Τοποθετούμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε τα υλικά μας σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό. 

Όταν σχηματιστεί μία μπάλα γύρω από το γάντζο, η ζύμη μας είναι έτοιμη.

Σκεπάζουμε τον κάδο με μία νωπή πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη. Στη συνέχεια λαδώνουμε τον πάτο σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28cm περίπου και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Την πατάμε με τα δάχτυλα μας να καλύψει όλη την επιφάνεια

Τη λαδώνουμε με το πινελάκι και ρίχνουμε το υπόλοιπο θυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 30-35 λεπτά. Όταν ψηθεί το τυρόψωμο βγάλτε το από το ταψί και βάλτε το πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει. Τα υλικά μας βγάζουν 4 μεγάλα και χορταστικά κομμάτια. Δοκιμάστε το και καλή σας όρεξη.

Πηγή: Ditucook.blogpsot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

 Homemade σανγκρία με έξτρα καλοκαιρινή υφή και παιχνιδιάρικη διάθεση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 29 Μαΐου

Εκφράστε τα συναισθήματά σας και θα βρείτε περισσότερη ανταπόκριση απ’ ό,τι νομίζατε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

15 συνήθειες που φανερώνουν άτομο με μεγάλο αυτοέλεγχο

Υιοθετήστε αυτές τις συνήθειες, αν θέλετε να ελέγχετε πιο αποτελεσματικά τον εαυτό σας