Τυρόψωμο με φέτα και θυμάρι

Θα μυρίσει το σπίτι φρέσκο ζυμάρι και βότανα!

Γεωργία Κοντού

Υλικά:

500 γραμ. αλεύρι

250 γραμ. φέτα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. θυμάρι

λίγο αλάτι

1/2 κούπα ελαιόλαδο

3/4 κούπας χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μισό θυμάρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη φέτα θρυμματισμένη.

Τοποθετούμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε τα υλικά μας σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό. 

Όταν σχηματιστεί μία μπάλα γύρω από το γάντζο, η ζύμη μας είναι έτοιμη.

Σκεπάζουμε τον κάδο με μία νωπή πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη. Στη συνέχεια λαδώνουμε τον πάτο σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28cm περίπου και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Την πατάμε με τα δάχτυλα μας να καλύψει όλη την επιφάνεια

Τη λαδώνουμε με το πινελάκι και ρίχνουμε το υπόλοιπο θυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 30-35 λεπτά. Όταν ψηθεί το τυρόψωμο βγάλτε το από το ταψί και βάλτε το πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει. Τα υλικά μας βγάζουν 4 μεγάλα και χορταστικά κομμάτια. Δοκιμάστε το και καλή σας όρεξη.

Πηγή: Ditucook.blogpsot.gr



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares