Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινό με φασόλια χάντρες στην κατσαρόλα

Συνδυασμός και χορταστικός και νόστιμος!


Γεωργία Κοντού

Καιρός να δοκιμάσουμε το χοιρινό σε συνδυασμό με φασόλια χάνδρες και κολοκυθάκια.

Συστατικά:

1,5 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες

500 γρ φασολάκια χάντρες

500 γρ πράσινα φασολάκια μπαρμπούνια

500 γρ κολοκυθάκια κομμένα ροδέλες

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

1 ποτήρι νερού χυμό ντομάτας

3 ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά σοτάρω το χοιρινό με τα κρεμμύδια για δέκα περίπου λεπτά.

Μετά προσθέτω τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, την ζάχαρη, το αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.

Αφήνω το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου.

Προσθέτω τις χάντρες, τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο και λίγο νερό ακόμα.

Αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά και να χυλώσει.

Σερβίρω το φαγητό ζεστό με φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Όσο το φαγητό βράζει, κουνάω προσεκτικά την κατσαρόλα.

Δεν ανακατεύω με κουτάλι για να μην διαλυθούν τα φασόλια και τα κολοκυθάκια.

Από το βιβλίο Ρένα της Φτελιάς  Συνταγές που αγαπήσαμε

Αγοράστε το βιβλίο από  Εκδόσεις Στεργίου

Από: Ειρήνη Τόγια

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.