Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κανταΐφι με φέτα και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Το κανταΐφι σε μια αλμυρή εκδοχή του.


Γεωργία Κοντού

Μια από τις αγαπημένες μου αλμυρές πίτες αυτή με το κανταΐφι. Εδώ τη φτιάχνω μόνο με φέτα, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγμα από τυριά της επιλογής σας. Να θυμάστε πως το μπλε τυρί σε συνδυασμό με ανθότυρο είναι άλλος ένας εξαιρετικός συνδυασμός. Η σάλτσα πιπεριάς που σας προτείνω να τη συνοδεύετε της ταιριάζει πολύ και την αναδεικνύει γευστικά, ωστόσο μπορείτε να την παραλείψετε, είναι εξίσου νόστιμη. 

Υλικά:

Για την πίτα

500γρ. κανταΐφι

150γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

500γρ. φέτα σε κομμάτια χοντρά (όχι λιωμένη)

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

5 αβγά

500ml γάλα

Για τη σάλτσα πιπεριάς

6 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες από βάζο (στραγγισμένες)

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες, ελαφρά σοταρισμένες σε λίγο από το λάδι

1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό

½ κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή ή Tabasco

100γρ. φέτα τρίμμα

50γρ. καρύδια

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC, όχι παραπάνω. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι να λιώσει. Χωρίζετε το κανταίφι στη μέση και ξαίνετε το μισό παίρνοντας και λίγο από το άλλο μισό και καλύπτετε λίγο λίγο τον πάτο ενός μέτριου ταψιού. Περιχύνετε με το μισό περίπου λιωμένο βούτυρο, ρίχνοντας λίγο λίγο με ένα κουτάλι.

2. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη φέτα και το γιαούρτι, σπάζετε μέσα ένα από τα αβγά και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα πάνω από το κανταίφι. Μετά το σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταίφι το οποιο ξαίνεται λίγο λίγο υπομονετικά για να αφρατέψει. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

3. Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τα υπόλοιπα αβγά και το γάλα. Μετά παίρνετε μια κουτάλα και μοιράζετε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της πίτας.

4. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα η πίτα.

5. Για τη σάλτσα: πολτοποιείτε τις πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τα καρύδια, την καυτερή πάπρικα, τη φέτα, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

6. Σερβίρετε την πίτα κόβοντας σε κομμάτια και συνοδεύοντας με τη σάλτσα πιπεριάς.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 3 έως 10/3/24

Αυξήστε την αυτοπεποίθησή σας κι απαλλαγείτε από αρνητικές καταστάσεις

BLOGS

«Ακόμα και οι χειρότερες ταινίες του Μποντ, έχουν κάτι να αγαπήσετε» Daniel Craig

Ο Daniel Craig δεν είναι ένας ακόμη James Bond, είναι πολλά παραπάνω

ΥΓΕΙΑ

7 λόγοι για να πίνεις νερό το πρωί μόλις ξυπνάς

Οφέλη της πρωινής θεραπείας με νερό που μπορεί να μη γνώριζες ήδη