Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κανταΐφι με φέτα και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Το κανταΐφι σε μια αλμυρή εκδοχή του.


Γεωργία Κοντού

Μια από τις αγαπημένες μου αλμυρές πίτες αυτή με το κανταΐφι. Εδώ τη φτιάχνω μόνο με φέτα, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγμα από τυριά της επιλογής σας. Να θυμάστε πως το μπλε τυρί σε συνδυασμό με ανθότυρο είναι άλλος ένας εξαιρετικός συνδυασμός. Η σάλτσα πιπεριάς που σας προτείνω να τη συνοδεύετε της ταιριάζει πολύ και την αναδεικνύει γευστικά, ωστόσο μπορείτε να την παραλείψετε, είναι εξίσου νόστιμη. 

Υλικά:

Για την πίτα

500γρ. κανταΐφι

150γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

500γρ. φέτα σε κομμάτια χοντρά (όχι λιωμένη)

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

5 αβγά

500ml γάλα

Για τη σάλτσα πιπεριάς

6 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες από βάζο (στραγγισμένες)

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες, ελαφρά σοταρισμένες σε λίγο από το λάδι

1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό

½ κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή ή Tabasco

100γρ. φέτα τρίμμα

50γρ. καρύδια

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC, όχι παραπάνω. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι να λιώσει. Χωρίζετε το κανταίφι στη μέση και ξαίνετε το μισό παίρνοντας και λίγο από το άλλο μισό και καλύπτετε λίγο λίγο τον πάτο ενός μέτριου ταψιού. Περιχύνετε με το μισό περίπου λιωμένο βούτυρο, ρίχνοντας λίγο λίγο με ένα κουτάλι.

2. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη φέτα και το γιαούρτι, σπάζετε μέσα ένα από τα αβγά και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα πάνω από το κανταίφι. Μετά το σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταίφι το οποιο ξαίνεται λίγο λίγο υπομονετικά για να αφρατέψει. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

3. Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τα υπόλοιπα αβγά και το γάλα. Μετά παίρνετε μια κουτάλα και μοιράζετε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της πίτας.

4. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα η πίτα.

5. Για τη σάλτσα: πολτοποιείτε τις πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τα καρύδια, την καυτερή πάπρικα, τη φέτα, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

6. Σερβίρετε την πίτα κόβοντας σε κομμάτια και συνοδεύοντας με τη σάλτσα πιπεριάς.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30