ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Έχεις γιορτή στο σπίτι; Φτιάξε αυτό το εντυπωσιακό γλυκάκι!
Μηλοπιτάκια τριανταφυλλάκια.
Υλικά (βγαίνουν 8 κομμάτια):
1 φύλλο σφολιάτας
2-3 κόκκινα μήλα
3-4 κουταλιές μαργαρίνη λιωμένη
μαύρη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
για το σιρόπι:
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" σας κερνάει σήμερα υπέροχα μηλοπιτάκια, γευστικότατα και κουκλίστικα σε σχήμα τριαντάφυλλο!
Πλένουμε εξωτερικά τα μήλα και χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ζεματάμε τις φέτες μήλου σε καυτό νερό για 3 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 3 λεπτά για να έχουμε ένα πολύ ελαφρύ σιρόπι.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε κατά μήκος 8 λωρίδες. Το ραντίζουμε με λίγη μαργαρίνη και με την υπόλοιπη βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα.
Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
Από πάνω αραδιάζουμε τις φέτες μήλου σε κάθε λωρίδα ώστε στο επόμενο βήμα που είναι το τύλιγμα η κόκκινη φλούδα να βγαίνει στην επιφάνεια.
Έχουμε τώρα ένα ρολάκι, το οποίο τοποθετούμε στη φόρμα με υποδοχές για μάφινς.
Γεμίζουμε τις υποδοχές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.
Στη συνέχεια τα σιροπιάζουμε με όσο σιρόπι εμείς θέλουμε, μην το παραλείψετε τελείως πάντως, ρίξτε έστω και λίγο. Όταν κρυώσουν, τα βγάζουμε εύκολα από τη φόρμα.
Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ και το τσάι μας!