Πώς θα εκμεταλλευτείς όλη τη μυρωδιά του δεντρολίβανου, σε μια συνταγή με πατάτες

Πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο.

Γεωργία Κοντού

Με αυτό τον τρόπο, οι πατάτες απορροφούν στο μέγιστο τις μυρωδιές του σκόρδου και του δεντρολίβανου και γίνονται τόσο νόστιμες, που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Υλικά:

5 πατάτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

8 σκελίδες σκόρδου

6 κλωναράκια δεντρολίβανου

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

2. Πλένεις τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσεις. Τις κόβεις σε λεπτές φέτες του μισού εκατοστού, προσέχοντας ώστε στο κάτω μέρος τους να μείνουν ενωμένες (να μη διαχωριστούν εντελώς). 

3. Περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτεις εκεί τις πατάτες.

3. Κόψεις το σκόρδο σε πολύ λεπτές φέτες. Τις προσθέτεις ανάμεσα στις φέτες της πατάτας, σε αναλογία μία φέτα σκόρδου ανά δύο σχισμές. Στις υπόλοιπες σχισμές, προσθέτεις από ένα κλωναράκι δεντρολίβανο. Πασπαλίζεις με επιπλέον αλατοπίπερο.

4. Ψήνεις τις πατάτες στο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά. Προσθέτεις λίγο ακόμη ελαιόλαδο με ένα πινελάκι αν χρειαστεί.

5. Τις αφήνεις να ψηθούν για ακόμη 25-35 λεπτά στο φούρνο, μέχρι να είναι τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά. Δοκιμάζεις με ένα πιρούνι. Αν ροδίσουν χωρίς να έχουν ψηθεί μέσα, τις καλύπτεις με αλουμινόχαρτο. Υπολόγισε ότι θέλουν περίπου 60-70 λεπτά συνολικά για να μαγειρευτούν. 

6. Πασπαλίζεις με φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρεις.

Πηγή: Feasting at Home



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares