ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Και το πιάτο της ημέρας είναι...
Μια πεντανόστιμη μανιταρόσουπα!
Τι ορέγεστε με αυτό τον καιρό; Μια ζεστή σουπίτσα, φουλ στις βιταμίνες και φουλ στη γεύση! Ε, λοιπόν, δοκιμάστε τη μανιταρόσουπα και θα ξετρελαθείτε! Μόνο στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει"!
Υλικά (για 2 άτομα):
400 γραμ. μανιτάρια λευκά
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1, 5 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 σφηνάκι μαυροδάφνη
1 ζωμό ψυγείου κότας
λίγο φρέσκο θυμάρι
λίγη κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Τα μανιτάρια τα καθαρίζουμε με μια βρεγμένη, καθαρή πετσέτα κουζίνας ή με μια βούρτσα που έχουμε μόνο γι' αυτό το σκοπό.
Τα ψιλοκόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει καλά. Σωτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε το αλεύρι στα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε νερό όσο να τα σκεπάζει, το ζωμό, το θυμάρι και πιπέρι. Προσέχουμε το αλάτι εξαιτίας του ζωμού που χρησιμοποιήσαμε και έχει κάποιο αλάτι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Προσέχουμε το νερό να είναι αρκετό όσο βράζει η σούπα.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, την πολτοποιούμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι, αν χρειάζεται.
Προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε καυτή τη σούπα. Ιδανική για πρώτο πιάτο.