Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χρυσοί Σκούφοι 2020

Ο Έκτορας Μποτρίνι, με τρεις  Χρυσούς Σκούφους (2+1), ήταν ο μεγάλος νικητής!



Οι Χρυσοί Σκούφοι γεννήθηκαν το 1996 όταν το Αθηνόραμα αποφάσισε να δημιουργήσει θεσμό βράβευσης για τις εύγευστες μεσογειακές δημιουργίες και η παράδοση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα..

Τη Δευτέρα, στις 17 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία" πραγματοποιήθηκε η φετινή απονομή βραβείων. Πρωταγωνιστής της βραδιάς  ο Έλληνο-Ιταλός σεφ Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος βραβεύτηκε με τρεις  Χρυσούς Σκούφους! Δυο  (σκούφους) για το Etrusco, το Κερκυραϊκό εστιατόριό του , με 17/20 βαθμούς και ένα (σκούφο) για το Botrini's, το αθηναϊκό εστιατόριο του Μποτρίνι  στο Χαλάνδρι, με 16/20 βαθμούς. Το βραβείο, ο κορυφαίος σεφ,  το παρέλαβε μαζί με τον σεφ του Etrusco Νίκο Μπίλη από τον εκδότη του Αθηνοράματος, Δημήτρη Ηλιόπουλο. Στη δεύτερη θέση, μαζί με το "Botrini's"  βρέθηκαν τα αθηναϊκά εστιατόρια:  "Σπονδή" ,  το "Varoulko Seaside"  του Λευτέρη Λαζάρου  και το "Fresco"  της Χαλκιδικής
Συνολικά βραβεύτηκαν  28 τοπ εστιατόρια -17 στην επαρχία, 9 στην Αθήνα

 

 

Το μενού της βραδιάς επιμελήθηκε ο Mauro Colagreco με το ιδιαίτερο <<dîner de gala>>. Ο Αργεντίνος, τριάστερος  σεφ, ο οποίος είχε βραβευτεί στο "World’s 50 Best Restaurants"  το 2006, έχει δηλώσει πως δεν αισθάνεται να ανήκει σε κάποιον  πολιτισμό κι αυτό αντανακλάται και στους μαγειρικούς του πειραματισμούς αφού όπως λέει ο ίδιος η κουζίνα του δεν γνωρίζει σύνορα.

Ο τριάστερος σεφ –από το εστιατόριο "Mirazur" στην Κυανή Ακτή, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου  στον διεθνώς καταξιωμένο θεσμό World’s 50 Best Restaurants – μάγεψε τους 300 περίπου προσκεκλημένους 

Η παρουσία και η συμμετοχή του στην τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων ήταν μια μεγάλη στιγμή τόσο για την εστιατορική/γαστρονομική κοινότητα της χώρας όσο και για την πόλη των Αθηνών, γι’ αυτό και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης τίμησε τον κορυφαίο σεφ με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών.

 

Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας με άνεση, χιούμορ, εύστοχα σχόλια και φανερή γνώση του αντικειμένου.

 

Και του χρόνου!

 

 


 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Το gender reveal party & το φύλο του μωρού που περιμένει

Η τραγουδίστρια βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της