Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Carbonara του Φθινοπώρου με γλυκιά κολοκύθα

Ειδικά αν λατρεύεις το Halloween να  ένα κρεμώδες πιάτο ζυμαρικών που θα σε  ενθουσιάσει 



Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween. Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη και ο συνδυασμός κολοκύθας-μπέικον είναι απολύτως τέλειος. Πασπάλισε με παρμεζάνα για να απογειώσεις γευστικά το αποτέλεσμα!

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερα για σερβίρισμα

3 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλάτι

1 κιλο σπαγγέτι ή ταλιατέλες

6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια

carbonara2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαφρά τον πουρέ κολοκύθας, την παρμεζάνα και τους κρόκους αυγών. Προσθέτεις μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού.

Βράζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και μαγειρεύεις μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύεις περίπου 1 ½ φλιτζάνια νερό ζυμαρικών και μετά στραγγίζεις.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύεις μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρείς το μπέικον με ένα κουτάλι με σχισμή και το στραγγίζεις σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα. Κρατάς το λίπος από μπέικον στο τηγάνι.

Προσθέτεις τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με το λίπος από το μπέικον, και τα ανακατεύεις. Ανάβεις ξανά σε χαμηλή φωτιά, αν χρειαστεί, στη συνέχεια αφαιρείς από τη φωτιά πριν προσθέσεις το μείγμα κολοκύθας. Προσθέτεις ¾ φλιτζάνι νερό ζυμαρικών στο μείγμα κολοκύθας για να το αραιώσεις, μετά προσθέτεις στα ζυμαρικά. Προσθέτεις επιπλέον νερό ζυμαρικών, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, όπως απαιτείται για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτεις μπέικον και σερβίρεις. Πασπάλισε με περισσότερη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»