Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Από τις αγαπημένες εορταστικές δημιουργίες είναι αυτή η ζεστή σοκολάτα- mulled wine 



Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις. Είναι λίγο σαν τις σπιτικές μακαρονάδες, το φτιάχνεις με ό,τι κρασί έχεις σπίτι και ό,τι υλικά σου αρέσουν κι έχεις πρόχειρα στην κουζίνα σου. Κι επειδή οι συνδυασμοί του είναι άπειροι και ανεξάντλητοι, λόγω χριστουγεννιάτικης διάθεσης πειραματιζόμαστε με μία από τις αγαπημένες εορταστικές δημιουργίες που είναι αυτή η ζεστή σοκολάτα mulled wine – αρωματικό ζεστό κρασί, αρωματισμένο με πορτοκάλι και μπαχαρικά, αναμεμειγμένο με ζεστό κακάο. Όχι το γαλακτώδες κακάο (δεν θέλουμε καταστροφές), η συνταγή χρησιμοποιεί ένα κακάο με βάση το νερό, γλυκό και πλούσιο με καστανή ζάχαρη. Ρίξε το όμορφα σε φλιτζάνια τσαγιού ή διάφανες κούπες και θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης σου για το ζεστό κρασί για πάντα!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8

 

Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου

2 ξυλαράκια κανέλας

Γλυκάνισο, 4 αστέρια

8-10 γαρίφαλα

μισό κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ

2/3 φλιτζ. τσιπ μαύρης σοκολάτας

1 φλιτζάνι κρύο νερό

1/2 φλιτζάνι μαλακή καστανή ζάχαρη

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

1 μπουκάλι (750 ml) ζεστό κρασί

1/2 φλιτζάνι κομματάκια κομμένο μήλο

μερικές φέτες πορτοκαλιού για διακόσμηση

mullch

Εκτέλεση:

Βάζεις σκόνη κακάου, ξυλαράκια κανέλας, γλυκάνισο, γαρίφαλα, τζίντζερ και σοκολάτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα Ρίχνεις στο νερό και μετά προσθέτεις τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού.

Ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και μετά χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 10 λεπτά. Ρίχνεις το ζεστό κρασί. Ζεσταίνεις απαλά για άλλο ένα λεπτό έως ότου ζεσταθεί (μην βράσει) και μετά κλείνεις τη φωτιά.

Χωρίζεις σε κούπες ή φλιτζάνια και συμπληρώνεις με κομμάτια μήλου και φέτες πορτοκαλιού. Προσθέτεις επίσης μερικά από τα μπαχαρικά του μείγματος αν θέλεις για πιο έντονη γεύση.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ