Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό θαύμα  συνδυασμένο super με το γουακαμόλε 



Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου. Μια γευστική κι απλή μεξικάνικη συνταγή που μπορείς να αξιοποιήσεις ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο, ανάλογα με την περίσταση και την όρεξή σου – κι είναι πάντα κάτι που θα εκπλήξει ευχάριστα μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο σπίτι ή μια ξαφνική σου λιγούρα.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 2 ώρες

Μερίδες: 8

Συστατικά

4 μικρές γλυκοπατάτες

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

μισό φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί Cheddar

sweet

Για το γουακαμόλε

1 ώριμο αβοκάντο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

1 γαρίφαλο αλεσμένο

λίγο αλάτι

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα

2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο ή ψιλοκομμένο

Ψιλοκομμένο κόλιαντρο για γαρνιτούρα

sweeta

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τύλιξε καλά τις γλυκοπατάτες σε αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί. Ψήσε μέχρι να είναι πολύ μαλακές, 50 λεπτά έως 1 ώρα. Ξετύλιξέ τες προσεκτικά και άφησέ τες να κρυώσουν.

Κόψε τις πατάτες στο μισό κατά μήκος και βγάλε τη σάρκα, αφήνοντας ένα λεπτό περίγραμμα (αποθήκευσε τη σάρκα για άλλη χρήση). Τοποθέτησε τις μισές γλυκοπατάτες με τη φλούδα προς τα πάνω σε ένα ταψί. Άλειψε με λάδι και πασπάλισε με αλάτι. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν και να γίνει η φλούδα τραγανή, 20 έως 30 λεπτά.

Κόψε κάθε φλούδα στο ήμισυ και γύρισε προς τα κάτω. Πασπαλίζεις την καθεμία με 1 κουταλιά της σούπας Cheddar. Ψήσε μέχρι να λιώσει το τυρί, 8 έως 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάξε το γουακαμόλε: Λιώσε το αβοκάντο σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακάτεψε με το χυμό λάιμ, το σκόρδο και το αλάτι.

Γέμισε κάθε φλούδα γλυκοπατάτας με γουακαμόλε, ντομάτα, κρεμμύδι και κόλιαντρο, αν θέλεις.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department