Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κολοκυθάκια φούρνου σε sticks

Τέλειο ορεκτικό, τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους!


Γεωργία Κοντού

Υλικά

1/2 κιλό κολοκυθάκια

1/2 κούπα αλεύρι

1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γραμ. φρυγανιά τριμμένη

2 αυγά

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο σε σκόνη

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. κόλιανδρο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος.

Τα γυρίζουμε με την ίσια πλευρά προς τα κάτω και κόβουμε λωρίδες όχι πολύ λεπτές.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε σε μία νάυλον σακούλα μαζί με τα κολοκυθάκια. Κλείνουμε καλά τη σακούλα και την κουνάμε με γρήγορες κινήσεις έτσι ώστε να πάει παντού το αλεύρι.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο νερό. Σε ένα άλλο ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά με το τυρί και τη φρυγανιά.

Περνάμε ένα ένα τα sticks πρώτα από τα αυγά και μετά από το μείγμα τυρί-φρυγανιά.

Τα τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στη σχάρα που την έχουμε βάλει μέσα στο ρηχό ταψί του φούρνου.

Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 30 λεπτά. Τα συνοδέψαμε με μία δροσερή σως που την φτιάξαμε με τα εξής υλικά: 3 κ.σ. γιαούρτι, 2 κ.σ. μαγιονέζα και 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά.

Τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι σας τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους. Μία δοκιμή θα σας πείσει. Καλή σας όρεξη.

Πηγή: Ditucook

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30