Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι

Γλυκιές και ξινές γεύσεις συμμετέχουν σε ένα απολαυστικό παιχνίδι, σε αυτό το ελαφρύ, νόστιμο πιάτο.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

500 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς τα κόκαλα, κομμένο σε μπουκίτσες

3 κ.σ. σόγια σος

2 κ.σ. ξίδι από ρυζόκρασο (σε μαγαζιά με ασιατικά είδη)

αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

προαιρετικά, για το γαρνίρισμα: ψημένο σουσάμι, φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες, ξύσμα λεμονιού, φέτες λεμονιού

για τη σος με μέλι και λεμόνι:

3/4 φλ. ζωμό κοτόπουλο

1/4 φλ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. μέλι (ή όσο θέλεις)

2 κ.σ. καλαμποκάλευρο

το ξύσμα από 1 λεμόνι

λίγο τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση:

1. Τοποθετείς το κοτόπουλο, τη σόγια σος και το ξίδι σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς και ανακίνησε μέχρι το κοτόπουλο να καλυφθεί ομοιόμορφα. Τοποθέτησέ το στο ψυγείο το ελάχιστο για 10 λεπτά και το μέγιστο για 8 ώρες.

2. Όταν πρόκειται να το μαγειρέψεις, στράγγισέ το και μετέφερέ το σε μια πιατέλα. Αλατοπιπέρωσέ το και από τις δύο πλευρές. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε τα υλικά της σος με μέλι και λεμόνι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και σοτάρισέ το για 5-7 λεπτά ή μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να μην είναι κόκκινο στο εσωτερικό, φροντίζοντας να το ανακατεύεις διαρκώς. Μετέφερε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

4. Στο (άδειο) τηγάνι πρόσθεσε τη σος και μαγείρεψε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξει. 

5. Στο τέλος ρίξε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι και ανακάτεψε μέχρι να έχει καλυφθεί ομοιόμορφα με τη σάλτσα. Απομάκρυνε από τη φωτιά και σέρβιρε το κοτόπουλο αμέσως, με τις έξτρα γαρνιτούρες αν θέλεις. 

Πηγή: Gimme Some Oven

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.