Λεμονάτα μπιφτέκια φούρνου

Συνοδεύονται τέλεια με χορταράκια!

Γεωργία Κοντού

Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

3 φέτες ψωμί τριμμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

1 αυγό

1 κ.σ. κόλιανδρο

1 κ.σ. ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ όλα τα υλικά μας με την εξής σειρά: κιμάς, ψωμί, κρεμμύδι, σκόρδο, λεμόνι, αυγό, μπόλικο ελαιόλαδο, μυρωδικά και αλατοπίπερο.

Πλάθουμε καλά τη ζύμη και την αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο. Στη συνέχεια ζυμώνουμε τα μπιφτεκάκια. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και τα τοποθετούμε. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 190 σε προθερμασμένο φούρνο.

Τα υλικά μας βγάζουν 10 μπιφτέκια περίπου. Ταιριάζουν τέλεια με βραστά χόρτα, πατάτες τηγανιτές ή ότι άλλο σας αρέσει. Καλή σας όρεξη.

Δες όλη τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Ditucook.blogspot.gr



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares