Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο σολομός σε μια ασυνήθιστη εκδοχή

Σολομός με μανιτάρια σωτέ.


Γεωργία Κοντού

Το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" σας παρουσιάζει σήμερα την αγαπημένη του τροφή, το σολομό! Μην ανησυχείτε, εσείς δε χρειάζεται να πάτε κόντρα στο ρεύμα για να τον πιάσετε! Φτιάξτε τον με λεμονάτη σάλτσα και συνοδέψτε τον με νόστιμα λαχανικά και θα συμφωνήσετε με το Αρκούδι πως είναι το αγαπημένο σας πιάτο!

Υλικά (για ένα άτομο):

1 φέτα σολομό

2 μανιτάρια πορτομπέλο ή άσπρα μεγάλα

1 πράσο

χυμό ενός λεμονιού

1 μεγάλη κουταλιά μουστάρδα

1/2 κουταλάκι κουρκουμά

1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1.2 κουταλάκι κόλιανδρο κοπανισμένο ελαφρά στο γουδί

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας το ψάρι μας.

Παίρνουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο και το πράσο και τα ψιλοκόβουμε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε το σολομό να πάρει λίγο χρώμα και από τις δυο πλευρές.

Βγάζουμε το σολομό σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα με τα λαχανικά χωρίς να ανακατεύουμε διαρκώς αλλά κατά διαστήματα.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, ανάλογα με το πόσο χοντρή είναι η φέτα του ψαριού.

Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά.

Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα.

Τα μπαχαρικά τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι, ξαναβάζουμε και το ψάρι προσεκτικά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το μίγμα λεμονιού-μουστάρδας.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30