
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ο σολομός σε μια ασυνήθιστη εκδοχή
Σολομός με μανιτάρια σωτέ.
Το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" σας παρουσιάζει σήμερα την αγαπημένη του τροφή, το σολομό! Μην ανησυχείτε, εσείς δε χρειάζεται να πάτε κόντρα στο ρεύμα για να τον πιάσετε! Φτιάξτε τον με λεμονάτη σάλτσα και συνοδέψτε τον με νόστιμα λαχανικά και θα συμφωνήσετε με το Αρκούδι πως είναι το αγαπημένο σας πιάτο!
Υλικά (για ένα άτομο):
1 φέτα σολομό
2 μανιτάρια πορτομπέλο ή άσπρα μεγάλα
1 πράσο
χυμό ενός λεμονιού
1 μεγάλη κουταλιά μουστάρδα
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1.2 κουταλάκι κόλιανδρο κοπανισμένο ελαφρά στο γουδί
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας το ψάρι μας.
Παίρνουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο και το πράσο και τα ψιλοκόβουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε το σολομό να πάρει λίγο χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Βγάζουμε το σολομό σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα με τα λαχανικά χωρίς να ανακατεύουμε διαρκώς αλλά κατά διαστήματα.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, ανάλογα με το πόσο χοντρή είναι η φέτα του ψαριού.
Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά.
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα.
Τα μπαχαρικά τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι, ξαναβάζουμε και το ψάρι προσεκτικά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το μίγμα λεμονιού-μουστάρδας.
Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει