Μετά τη… διαβολοβδομάδα που προηγήθηκε από άποψη θερμίδων, σου έχω μια αρωματική και άκρως υγιεινή μανιταρόσουπα για να νικήσεις τις ενοχές και το κρύο! Voila!
Υλικά:
-400 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (διάφορα είδη ή το αγαπημένο σου)
-4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (δηλαδή 1 κύβο αν είσαι τεμπέλα όπως εγώ)
-1 φλιτζάνι γλυκό κρασί
-1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1/2 λεμόνι, τον χυμό
-2 κ.σ. θυμάρι
-1 φυλλαράκι δάφνης
-αλατοπίπερο
-1/2 ματσάκι φρεσκοκομμένο μαϊντανό
-λίγα κρουτόν
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει.
Βήμα 2
Προσθέτεις τα φρέσκα μανιτάρια και σωτάρεις για 10 λεπτάκια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βήμα 3
Προσθέτεις το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το φυλλαράκι δάφνης και τ´ αφήνεις να τσιγαριστούν όλα μαζί για 3 λεπτά ακόμα. Εδώ αλατοπιπερώνεις, κιόλας, να πάρει γεύση η σούπα σου.
Βήμα 4
Σβήνεις με το γλυκό κρασί, προσθέτεις τον ζωμό και 2 ποτήρια νερό επιπλέον. Σ´ αυτό το σημείο βάζεις και το θυμάρι.
Βήμα 5
Σιγοβράζεις για ένα δεκάλεπτο τη σουπίτσα σου και αποσύρεις από τη φωτιά. Διορθώνεις στο αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Βήμα 6
Σερβίρεις σε μπολάκια και γαρνίρεις με τα κρουτόν και μπόλικο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Από τη Marita Alimissi
Πηγή: Savoirville.gr