ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μια γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους
Πατατόπιτα με τυρί και κρεμμύδι.
Γεωργία Κοντού
Υλικά
1,5 κ. πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
175 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ξεφλούδισε τις ντομάτες και βάλε τις να βράσουν.
2. Στο μεταξύ, κόψε σε φέτες το κρεμμύδι και σόταρέ το σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο.
3. Τρίψε το τυρί.
4. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
5. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν, στράγγισέ τις και πολτοποίησέ τις με το βούτυρο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το τυρί στο μείγμα και ανακάτεψε καλά. Αλατοπιπέρωσε.
6. Άπλωσε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Με ένα πιρούνι, ανασήκωσέ το ελαφρά σε μερικά σημεία για να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
7. Βάλε το στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Πηγή: Fish Fingers for Tea
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης