ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Γιαουρτοζελέ με βατόμουρα
Ανάλαφρο και δροσερό επιδόρπιο, με βάση το γιαούρτι και τα βατόμουρα.
Λίγη ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας, ζελατίνη κι έτοιμο το γλυκάκι...
Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου
500 γρ. γιαούρτι
500 γρ. κόκκινα βατόμουρα κατεψυγμένα ή φρέσκα
100 γρ. νερό
125 γρ. ζάχαρη
1½ φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (15γρ.)
Λίγο αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση
- Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα όπως εγώ, αφήνετε τα βατόμουρα να ξεπαγώσουν αρκετά εκτός κατάψυξης και στη συνέχεια τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και πολύ λίγο νερό. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν θέλετε προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη.
- Βάζετε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό σε ένα μπρικάκι και αφού φουσκώσει την ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει ανακατεύοντας με κουτάλι.
- Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον πολτό των βατόμουρων και τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
- Με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά το εσωτερικό της φόρμας με λίγο σπορέλαιο και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να πήξει το γλυκό.
- Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και είστε έτοιμοι. Αν θέλετε διακοσμείτε με λίγη μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα.
Σημείωση: Αντί για κόκκινα βατόμουρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρα βατόμουρα και φυσικά, φράουλες.
Πηγή: Sweetly.gr
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν