Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ταξίδεψε στην Προβηγκία μέσα από μια απολαυστική όλο άρωμα συνταγή

Ψάρι φούρνου με ψητές πατάτες & μανιτάρια αλά γαλλικά



Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλώσσα, σφυρίδα ή μπακαλιάρο για αυτή την απλή συνταγή μεσογειακών ψαριών στο φούρνο, οπότε απλώς επιλέξτε αυτό που φαίνεται καλύτερο στην αγορά σας. Αναζητήστε το herbes de Provence, ένα μείγμα αρωματικών μπαχαρικών, στα περισσότερα παντοπωλεία.

Συστατικά

1 κιλό πατάτες, σε κύβους

1 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα και κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες

400 γρ. φιλέτο γλώσσας, σφυρίδας ή μπακαλιάρου, κομμένο σε 4 δόσεις

4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού βότανα της Προβηγκίας (συνήθως περιέχει: θρούμπι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι, αποξηραμένη λεβάντα και ρίγανη)

Φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα

proven

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνετε τις πατάτες, τα μανιτάρια, 1 κ.γ. λάδι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 30 με 40 λεπτά.

Ανακατέψτε τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο. Τοποθετήστε τα ψάρια από πάνω. Περιχύστε με το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη 1 κ.σ. λάδι. Πασπαλίζετε με βότανα της Προβηγκίας. Ψήστε μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές στο κέντρο και να ξεφλουδίζεται εύκολα, 10 με 15 λεπτά. Γαρνίρετε με θυμάρι, αν θέλετε.

Διατροφικά στοιχεία

Μέγεθος μερίδας: 1 φιλέτο ψαριού + περίπου 1/2 φλιτζάνι λαχανικά

Ανά μερίδα: 276 θερμίδες. πρωτεΐνη 24,4 g; υδατάνθρακες 25,3 γρ. φυτικές ίνες 2,8 γρ. σάκχαρα 2,6γρ. λιπαρά 8,8 γρ. κορεσμένα λιπαρά 1,3 γρ. χοληστερόλη 48,6 mg; βιταμίνη α iu 69,1 IU; βιταμίνη C 8,8 mg; φυλλικό οξύ 34,3 mcg; ασβέστιο 14,6 mg; σίδηρος 0,8mg; μαγνήσιο 34,3 mg; κάλιο 1434,6 mg; νάτριο 218,9 mg.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλιο στο Twitter/X για την Ελένη Τσολάκη!

«Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη