Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό σουβλάκι κοτόπουλο με ψητές τομάτες και πολύχρωμη σαλάτα

Υγιεινό και πεντανόστιμο!


Γεωργία Κοντού

Το τραγανό σουβλάκι από Ναξιώτικο  ζουμερό στήθος κοτόπουλου, φρέσκο γιαούρτι, κολοκυθάκι απ' το μποστάνι, ώριμη τομάτα και το κόκκινο λάχανο, αρκούν για να συνθέσουν μία εύγευστη πανδαισία χρωμάτων, που ξεκινά να τρώγεται από τα μάτια.

Συστατικά:

4 μονά στήθη κοτόπουλου

4 κουταλιές της σούπας φρέσκο Ναξιώτικο γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

4 κολοκυθάκια, μέτρια

ελαιόλαδο (τουλάχιστον 40 ml για όλη την συνταγή)

4 τομάτες μεσαίου μεγέθους, όχι πολύ ώριμες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο φασκόμηλο, χοντροκομμένο

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

350 γρ κόκκινο λάχανο, λεπτοτριμμένο

3 κουταλιές της σούπας κάπαρη, ολόκληρη

3 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορο ψίχα & 3 κσ σουσάμι

30 γρ μέλι

1 μικρό καρότο, ζουλιέν

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου

Με ένα κοφτερό μαχάιρι κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρά κυβάκια.

Τοποθετούμε τα κυβάκια σε μικρή μπασίνα να μαριναριστούν μαζί με το γιαούρτι, τη μουστάρδα, μια κσ λάδι και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.

Σε καθαρή επιφάνεια κοπής, κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού τα κολοκυθάκια και την τομάτα σε χοντρές φετούλες.

Τοποθετούμε σε σουβλάκια, το κοτόπουλο και το κολοκύθι διαδοχικά.

Πρέπει τα σουβλάκια μας να βγούν 8 σε αριθμό.(1 στήθος/2 σουβλάκια)

Παίρνουμε δύο ταψιά, τοποθετούμε λαδόκολες.

Στο ένα, τοποθετούμε τις τομάτες, αλείβουμε με λάδι, ρίχνουμε το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε.

Στο δεύτερο, τοποθετούμε τα σουβλάκια βάζουμε και τα 2 ταψιά στο φούρνο.

Σε ένα μπώλ, αναμειγνύουμε το λάχανο, την κάπαρη, τους σπόρους ηλίανθου, το καρότο και το σουσάμι.

Τελειώνουμε με το μέλι και 3 κσ ελαιόλαδο και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Ψήνουμε τις τομάτες μας μέχρι να ροδίσουν και τα σουβλάκια περίπου 30-40 λεπτά.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια μας ζεστά καθώς και την τομάτα και μοιράζουμε την σαλάτα μας ισομερώς.

Μια συνταγή που μας ταξιδεύει στον κόσμο του υγιεινού αλλά με γεύση, διότι η πατρίδα μας έχει φροντίσει για χιλιάδες συνδυασμούς χρωματικούς, υγιεινούς και πεντανόστιμους.

Καλή σας Όρεξη...

Από: Κώστας Μαγουλάς

Πηγή: Gourmed.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.