Κάτι ήξεραν τα στρουμφάκια που τα είχαν για σπίτι! Τα μανιτάρια είναι μια εκπληκτική τροφή, με μεγάλη θρεπτική αξία και ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά! Το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" έφτιαξε με αυτά μια ανοιχτή πίτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά:
1φύλλο σφολιάτας
500 γραμ. μανιτάρια (ό,τι ποικιλία θέλετε, εγώ χρησιμοποίησα πλευρώτους)
1 κρεμμύδι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φέτες μπέηκον
100 γραμ. μοτσαρέλα για πίτσα
100 γραμ. γκούντα
100 γραμ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Τα σωτάρουμε σε καυτό τηγάνι και δυνατή φωτιά με το λάδι μας.
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού μαλακώσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μπωλ.
Κόβουμε το μπέηκον σε τετραγωνάκια.
Σωτάρουμε το μπέηκον.
Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά.
Στο μπωλ με τα μανιτάρια ρίχνουμε επίσης το μπέηκον και το 1/2 από τα τυριά. Προσθέτουμε και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα.
Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο τυρί και στολίζουμε με ντοματάκια κομμένα στη μέση.
Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος να πάει παντού.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί 15-20 λεπτά και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει