Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αγγουροσαλάτα με γουασάμπι και σουσάμι

Το γνωστό λαχανικό σε μια... ασιατική εκδοχή.


Γεωργία Κοντού

Η γουασάμπι είναι μια γιαπωνέζικη σος που συνήθως καταναλώνεται μαζί με το σούσι. Όμως σε αυτή τη συνταγή μεταμορφώνει το "κλασικό" αγγουράκι σε μια πανεύκολη σαλάτα με έθνικ χαρακτήρα.

Pixel

Υλικά:

3 μέτρια αγγουράκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. σπόροι σουσαμιού

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. γουασάμπι

1/4 κ.σ. σόγια σος

1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Απλώνεις τις φέτες αγγουριού σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζεις με το αλάτι. Αφήνεις να στραγγίξει για περίπου 15 λεπτά. Πιέζεις ελαφρά, για να απομακρυνθεί το επιπλέον νερό, και μεταφέρεις σε ένα μπολ.

2. Ενώ το αγγούρι στραγγίζει, σοτάρεις τους σπόρους σουσαμιού σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά περίπου για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά.

3. Ανακατεύεις το ξίδι, τη γουασάμπι, τη σόγια σος και τη ζάχαρη.

4. Ρίχνεις το μείγμα της γουασάμπι στο μπολ με το αγγούρι, προσθέτεις το σουσάμι και ανακατεύεις καλά. 

Πηγή: She Wears Many Hats

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 23 Μαΐου

Η αίσθηση ότι είστε αγαπητοί θα σας προσφέρει σιγουριά

BLOGS

Η Peggy Gou παρουσιάζει το νέο της single με τίτλο “Lobster Telephone”

Μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ της με τίτλο I Hear You

FOOD

Τι οφέλη προσφέρουν τα κεράσια στον οργανισμό σας

Ρίχνουμε μια ματιά στο εξαιρετικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ των κερασιών