Η γουασάμπι είναι μια γιαπωνέζικη σος που συνήθως καταναλώνεται μαζί με το σούσι. Όμως σε αυτή τη συνταγή μεταμορφώνει το "κλασικό" αγγουράκι σε μια πανεύκολη σαλάτα με έθνικ χαρακτήρα.
Υλικά:
3 μέτρια αγγουράκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. σπόροι σουσαμιού
1 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. γουασάμπι
1/4 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Απλώνεις τις φέτες αγγουριού σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζεις με το αλάτι. Αφήνεις να στραγγίξει για περίπου 15 λεπτά. Πιέζεις ελαφρά, για να απομακρυνθεί το επιπλέον νερό, και μεταφέρεις σε ένα μπολ.
2. Ενώ το αγγούρι στραγγίζει, σοτάρεις τους σπόρους σουσαμιού σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά περίπου για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά.
3. Ανακατεύεις το ξίδι, τη γουασάμπι, τη σόγια σος και τη ζάχαρη.
4. Ρίχνεις το μείγμα της γουασάμπι στο μπολ με το αγγούρι, προσθέτεις το σουσάμι και ανακατεύεις καλά.
Πηγή: She Wears Many Hats