Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νουντλς από κολοκυθάκια με ντοματάκια, σκόρδο και λεμόνι

Κι όμως, δεν είναι ζυμαρικά!


Γεωργία Κοντού

Τώρα που έρχονται τα πρώτα κολοκυθάκια της σεζόν, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με πρωτότυπο τρόπο σε αυτή τη συνταγή: Τα κόβεις σε λωρίδες με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου κοπής λαχανικών (όπως αυτό) και τα μετατρέπεις σε νουντλς. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα υλικά που θα έβαζες και σε μια κανονική μακαρονάδα. Εγγυημένη απόλαυση!

Υλικά:

300 γρ. ντοματάκια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

3 κ.σ. ψημένο κουκουνάρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Απλώνεις τα ντοματάκια σε ένα χαρτί ψησίματος. Περιχύνεις με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζεις με αλάτι και ρίγανη. Ψήνεις στο γκριλ για 12-15 λεπτά ή μέχρι η φλούδα τους να αρχίσει να ζαρώνει. Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρώς.

3. Βάζεις τα νουντλς από κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ. 

4. Αναμειγνύεις το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο. Ρίχνεις το μείγμα στα κολοκυθάκια και ανακατεύεις να απλωθεί καλά. Προσθέτεις τα ντοματάκια, το κουκουνάρι και σερβίρεις.

Πηγή: Oh My Veggies

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο φρούτων

Εναλλακτικό και raw vegan vs πιατέλας με παραδοσιακά γλυκά 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 10 έως 17/12/23

Μικρές αλλαγές, ακόμα και στην εμφάνισή σας, θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο φρούτων

Εναλλακτικό και raw vegan vs πιατέλας με παραδοσιακά γλυκά