Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γλυκά και πικάντικα πράσινα φασολάκια

Η κλασική συνταγή, ελαφρώς πειραγμένη!


Γεωργία Κοντού

Πέρασε μια βόλτα από ένα μεγάλο σουπερμάρκετ ή από ένα μπακάλικο με έθνικ προϊόντα. Θα βρεις υλικά που θα μεταμορφώσουν και τις πιο απλές συνταγές. Παράδειγμα; Αυτό το πιάτο, που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

500 γρ. πράσινα φασολάκια

1 κ.σ. σησαμέλαιο

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1 κ.γ. λιωμένο ή 1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

1 μικρό κρεμμύδι, σε φέτες

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.σ. σόγια σος

1 κ.σ. χοϊσίν σος (σε μαγαζιά με έθνικ είδη)

1-2 κ.γ. Sriracha σος (σε μαγαζιά με έθνικ είδη)

Εκτέλεση:

1. Βάλε νερό, ελαφρώς αλατισμένο, σε μια κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίξε τα φασολάκια και μαγείρεψέ τα για 3-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα αλλά να παραμένουν τραγανά. Τα βγάζεις να στραγγίξουν, τα ξεπλένεις με κρύο νερό και τα αφήνεις ξανά να στραγγίξουν καλά.

2. Στο μεταξύ ζεσταίνεις ένα μεγάλο γουόκ ή ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτεις το σησαμέλαιο και ρίχνεις το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύοντας για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνεις το κρεμμύδι και μαγειρεύεις μέχρι να γίνει σχεδόν διάφανο, περίπου για 3-5 λεπτά.

3. Προσθέτεις τα φασολάκια και τα υπόλοιπα υλικά στο γουόκ. Ανακατεύεις καλά, ώστε οι σος να καλύψουν ομοιόμορφα τα φασολάκια. Μαγειρεύεις περίπου για 3 λεπτά, μέχρι τα πράσινα φασολάκια να αρχίσουν ελαφρώς να καραμελώνονται. Τα σερβίρεις ζεστά.

Πηγή: I Wash... You Dry

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα