Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χταπόδι μαρινάτο ψητό με πράσινη σαλάτα

Νηστεύεις; Ευκαιρία να πειραματιστείς με διάφορες συνταγές θαλασσινών!


Γεωργία Κοντού

Το χταπόδι μαρινάτο ψητό με πράσινη σαλάτα είναι το πιο κατάλληλο φαγητό για τις δύσκολες μέρες της νηστείας και όχι μόνο! Απολαύστε το χταποδάκι σας στη σκιά των αρμυρικιών, χαζεύοντας το απέραντο γαλάζιο! Αν μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα, ακόμα καλύτερα!

Συστατικά:

1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό) βρασμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2/3 φλ. κόκκινο κρασί

μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. ξερό θυμάρι ή ρίγανη

καρδιά από 1 μικρό μαρούλι

καρδιά από 2 αντίδια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι ρόκα

3-4 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο

Οδηγίες:

1. Φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι και το θυμάρι ή τη ρίγανη.

2. Βάζουμε τα πλοκάμια στη μαρινάδα και γυρίζουμε για να πάει παντού.

3. Σκεπάζουμε και διατηρούμε το χταπόδι στο ψυγείο για τουλάχιστον μία νύχτα και μέχρι 2 μέρες.

4. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στο γκριλ.

5. Στραγγίζουμε τα πλοκάμια και ψήνουμε στη σχάρα, 8-10 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσει καλά το χταπόδι.

6. Κόβουμε τα σαλατικά σε χοντρά κομμάτια, περιχύνουμε με λίγη από τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας το ψημένο χταπόδι από πάνω. Βάζουμε τη μαρινάδα που έχει μείνει σε ξεχωριστό μπολ και σερβίρουμε ως σάλτσα.

Πηγή: Gourmed.gr

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χταπόδι μαρινάτο ψητό με πράσινη σαλάτα

Νηστεύεις; Ευκαιρία να πειραματιστείς με διάφορες συνταγές θαλασσινών!


Γεωργία Κοντού

Το χταπόδι μαρινάτο ψητό με πράσινη σαλάτα είναι το πιο κατάλληλο φαγητό για τις δύσκολες μέρες της νηστείας και όχι μόνο! Απολαύστε το χταποδάκι σας στη σκιά των αρμυρικιών, χαζεύοντας το απέραντο γαλάζιο! Αν μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα, ακόμα καλύτερα!

Συστατικά:

1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό) βρασμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2/3 φλ. κόκκινο κρασί

μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. ξερό θυμάρι ή ρίγανη

καρδιά από 1 μικρό μαρούλι

καρδιά από 2 αντίδια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι ρόκα

3-4 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο

Οδηγίες:

1. Φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι και το θυμάρι ή τη ρίγανη.

2. Βάζουμε τα πλοκάμια στη μαρινάδα και γυρίζουμε για να πάει παντού.

3. Σκεπάζουμε και διατηρούμε το χταπόδι στο ψυγείο για τουλάχιστον μία νύχτα και μέχρι 2 μέρες.

4. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στο γκριλ.

5. Στραγγίζουμε τα πλοκάμια και ψήνουμε στη σχάρα, 8-10 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσει καλά το χταπόδι.

6. Κόβουμε τα σαλατικά σε χοντρά κομμάτια, περιχύνουμε με λίγη από τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας το ψημένο χταπόδι από πάνω. Βάζουμε τη μαρινάδα που έχει μείνει σε ξεχωριστό μπολ και σερβίρουμε ως σάλτσα.

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου

Μπορεί να χρειαστεί να ξαναδείτε κάποια θέματα εξαρχής για να μπορέσετε να τα διορθώσετε ή να τα αλλάξετε

CELEBS

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Βόλτα στη Βουκουρεστίου με Hermes mini bag

H παρουσιάστρια πήγε βόλτα με τη μητέρα

Εγγραφείτε στο newsletter μας: