

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Χταπόδι μαρινάτο ψητό με πράσινη σαλάτα
Νηστεύεις; Ευκαιρία να πειραματιστείς με διάφορες συνταγές θαλασσινών!
Το χταπόδι μαρινάτο ψητό με πράσινη σαλάτα είναι το πιο κατάλληλο φαγητό για τις δύσκολες μέρες της νηστείας και όχι μόνο! Απολαύστε το χταποδάκι σας στη σκιά των αρμυρικιών, χαζεύοντας το απέραντο γαλάζιο! Αν μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα, ακόμα καλύτερα!
Συστατικά:
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό) βρασμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. κόκκινο κρασί
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ξερό θυμάρι ή ρίγανη
καρδιά από 1 μικρό μαρούλι
καρδιά από 2 αντίδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι ρόκα
3-4 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο
Οδηγίες:
1. Φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι και το θυμάρι ή τη ρίγανη.
2. Βάζουμε τα πλοκάμια στη μαρινάδα και γυρίζουμε για να πάει παντού.
3. Σκεπάζουμε και διατηρούμε το χταπόδι στο ψυγείο για τουλάχιστον μία νύχτα και μέχρι 2 μέρες.
4. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στο γκριλ.
5. Στραγγίζουμε τα πλοκάμια και ψήνουμε στη σχάρα, 8-10 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσει καλά το χταπόδι.
6. Κόβουμε τα σαλατικά σε χοντρά κομμάτια, περιχύνουμε με λίγη από τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας το ψημένο χταπόδι από πάνω. Βάζουμε τη μαρινάδα που έχει μείνει σε ξεχωριστό μπολ και σερβίρουμε ως σάλτσα.
Πηγή: Gourmed.gr
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Χταπόδι μαρινάτο ψητό με πράσινη σαλάτα
Νηστεύεις; Ευκαιρία να πειραματιστείς με διάφορες συνταγές θαλασσινών!
Το χταπόδι μαρινάτο ψητό με πράσινη σαλάτα είναι το πιο κατάλληλο φαγητό για τις δύσκολες μέρες της νηστείας και όχι μόνο! Απολαύστε το χταποδάκι σας στη σκιά των αρμυρικιών, χαζεύοντας το απέραντο γαλάζιο! Αν μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα, ακόμα καλύτερα!
Συστατικά:
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό) βρασμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. κόκκινο κρασί
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ξερό θυμάρι ή ρίγανη
καρδιά από 1 μικρό μαρούλι
καρδιά από 2 αντίδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι ρόκα
3-4 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο
Οδηγίες:
1. Φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι και το θυμάρι ή τη ρίγανη.
2. Βάζουμε τα πλοκάμια στη μαρινάδα και γυρίζουμε για να πάει παντού.
3. Σκεπάζουμε και διατηρούμε το χταπόδι στο ψυγείο για τουλάχιστον μία νύχτα και μέχρι 2 μέρες.
4. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στο γκριλ.
5. Στραγγίζουμε τα πλοκάμια και ψήνουμε στη σχάρα, 8-10 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσει καλά το χταπόδι.
6. Κόβουμε τα σαλατικά σε χοντρά κομμάτια, περιχύνουμε με λίγη από τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας το ψημένο χταπόδι από πάνω. Βάζουμε τη μαρινάδα που έχει μείνει σε ξεχωριστό μπολ και σερβίρουμε ως σάλτσα.
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
-
Τσάι matcha: Πώς θα βελτιώσεις την επιδερμίδα σου με αυτό το θαυματουργό συστατικό
-
Η Sofia Richie κάνει τον απόλυτο στιλιστικό συνδυασμό και πετυχαίνει το ωραιότερο look
-
Η influencer Julie Sergent Ferreri έκανε τον τέλειο συνδυασμό με μεταξωτή φούστα για το φθινόπωρο
-
Ο Οίκος BULGARI σας παρουσιάζει τη διαχρονική συλλογή γυναικείων αρωμάτων BVLGARI OMNIA!