Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και αρακά

Νηστίσιμη, πολύχρωμη και νόστιμη!


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

500 γρ. μαυρομάτικα φασολάκια

250 γρ. αρακά

250 γρ. βρασμένο ανάμεικτο αρακά με φύτρες (για να τον φτιάξεις, φύλαξέ τον για λίγο σε υγρό μέρος) και φακές

500 γρ. ντοματίνια τσέρι

1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μηλόξιδο

1/4 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Βάλε να βράσει νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε αλάτι και στη συνέχεια τα μαυρομάτικα φασόλια. Άφησέ τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και μετά πρόσθεσε τον αρακά και άφησε να μαγειρευτούν για ακόμη 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά. Στράγγισε τα όσπρια και ξέπλυνέ τα με κρύο νερό. Άφησέ τα να στραγγίσουν εντελώς.

2. Τοποθέτησε τα όσπρια σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τον αρακά με τις φύτρες, τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το ξίδι και το λάδι. Ανακάτεψε καλά, αλατοπιπέρωσε κατά βούληση και ανακάτεψε ξανά.

3. Κόψε τα ντοματίνια στη μέση. Πρόσθεσέ τα στη σαλάτα αμέσως πριν από το σερβίρισμα.

Πηγή: Aspicyperspective.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε