ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Το κεμπάμπ στη χορτοφαγική εκδοχή του
Κεμπάμπ χαλουμιού.
Νόστιμο και ζουμερό κεμπάμπ με χαλούμι για τους χορτοφάγους και όσους αρέσκονται να κάνουν αλλαγές και να τρώνε νοστιμιές! Ωραίο πιάτο για μπουφέ ή και ως ορεκτικό σε γεύμα.
Συστατικά:
1 πακέτο xαλούμι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και χωρίς σπόρια
1 μεγάλο φρέσκο κολοκυθάκι
1 μικρό κρεμμύδι
8 φύλλα δάφνης
φέτες λεμονιού (για γαρνίρισμα)
150 γρ. ανάμικτα φύλλα σαλάτας
Για το ντρέσινγκ της σαλάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός ½ λεμονιού
1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους 2,5 εκ.
Αφαιρούμε τα σπόρια από την πιπεριά και κόβουμε σε κύβους 2,5 εκατοστών.
Κόβουμε το κολοκυθάκι σε ισομεγέθεις φέτες.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε 8 φέτες.
1. Βάζουμε το χαλούμι, την πιπεριά, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης σε 4 μικρές σούβλες.
2. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
3. Προθερμαίνουμε την ψησταριά και ψήνουμε το κεμπάμπ χαλουμιού, γυρίζοντας το τακτικά για 4-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά οι κύβοι χαλουμιού.
4. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε πάνω σε μια στρώση από πράσινα φύλλα.
5. Περιχύνουμε λίγο ντρέσινγκ σαλάτας από πάνω.
Πηγή: Gourmed.gr