Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαύρος μαρινάτος

Ένας μεζές πικάντικος και νόστιμος, κατάλληλος να συνοδεύσει τα καλοκαιρινά βράδια το ουζάκι μας. 


Γεωργία Κοντού

Γίνεται εύκολα, η μόνη πρόκληση είναι να φιλετάρουμε τα ψαράκια, κάτι που αν θελήσουμε είναι μια απλή, ίσως μόνο χρονοβόρα διαδικασία: Τραβάμε από το κεφαλάκι ως κάτω στην ουρά προσπαθώντας να αφαιρέσουμε όλο το κόκαλο, χωρίς να χωρίσουμε το ψάρι, παρά μόνο από τη μία πλευρά. 

Αφού τελειώσουμε το φιλετάρισμα, πλένουμε καλά τα ψαράκια, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω σ' ένα τάπερ και αλατίζουμε ελαφρά με λεπτό αλάτι. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση με το ανοιχτό μέρος προς τα κάτω και αλατίζουμε. 

Όταν τελειώσουν τα γαυράκια,τα καλύπτουμε ως επάνω με ξύδι, κλείνουμε το τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες (ανάλογα το γούστο πόσο "ψημένα" τα θέλουμε). Κατόπιν πετάμε το περισσότερο ξύδι κρατώντας 4-5 κουταλιές και γεμίζουμε με σπορέλαιο το τάπερ. 

Είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γεύση με σκελίδες σκόρδο, τσίλι και μαϊντανό.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός