ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοκκινιστό μοσχάρι με μελιτζάνες
Φαίνεται πολύ gourmet αλλά είναι παραδοσιακό πιάτο της Μυτιλήνης με την ονομασία "μελιτζάνες μαντηλάκια".
Υλικά (για 8 άτομα):
2 κιλά μοσχάρι κομμένο σε κύβους 15 εκατοστών
2 κιλά μελιτζάνες αργίτικες όσο πιο μακριές βρούμε
700 γραμ. ντομάτα πολτοποιημένη
2 κρεμμύδια
2-3 κουταλάκια γκαράμ μασάλα (ή ό,τι μπαχαρικό θέλουμε)
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλατοπίπερο
1 πιπεριά πράσινη
1 ντομάτα σε φετάκια
Παρασκευή:
Ετοιμάζουμε το κρέας μας, σωτάροντάς το απ' όλες τις πλευρές.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Σβήνουμε το κρέας και το κρεμμύδι με το κρασί κι όταν αυτό εξατμισθεί, ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και ό,τι μπαχαρικά χρησιμοποιούμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας μας και η σάλτσα να πήξει.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες μας κομμένες σε φέτες κατά μήκος στο φούρνο ελαφρά λαδωμένες κι από τις δυο πλευρές.
Φτιάχνουμε γραμμή παραγωγής: το κοκκινιστό μοσχάρι, τις μελιτζάνες, τα κομμάτια ντομάτας και πιπεριάς, οδοντογλυφίδες, το πυρίμαχο σκεύος μας.
Ξεκινάμε καρφώνοντας στην οδοντογλυφίδα το κομμάτι ντομάτας και το κομμάτι πιπεριάς. Τοποθετούμε τις φέτες της μελιτζάνας χιαστί και στο κέντρο βάζουμε το κρέας μας. Κλείνουμε τις άκρες και καρφώνουμε με την οδοντογλυφίδα μας.
Μπορούμε να το σερβίρουμε ως έχει ή να το βάλουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν