Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σου περίσσεψε ψωμί;

Μην το πετάξεις! Φτιάξε κρουτόν.


Γεωργία Κοντού

Δώσε μία δεύτερη ευκαιρία στο μπαγιάτικο ψωμί: Μετέτρεψέ το σε πεντανόστιμα κρουτόν. Η όλη διαδικασία δεν θα σου πάρει πάνω από μερικά λεπτά:

1. Αφαιρείς την κόρα από το ψωμί και μετά το κόβεις με το χέρι ή το μαχαίρι σε μπουκίτσες παρόμοιου μεγέθους.

2. Το ραντίζεις με λάδι. Πασπαλίζεις με ρίγανη και αλάτι.

3. Το ψήνεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 250 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου για 5 λεπτά.

Τα κρουτόν διατηρούνται για πολλές ημέρες στο ψυγείο. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες σαλάτες ή, τον χειμώνα, σε οποιαδήποτε σούπα θέλεις να κάνεις πιο γευστική και χορταστική.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός