ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πικάντικο κοτόπουλο με λεμόνι και βασιλικό
Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Υλικά:
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
2 κ.γ. μπούκοβο (ή όσο θέλεις)
2 λεμόνια, κομμένα σε οκτώ φέτες
2 μεγάλες χούφτες φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
2. Απομακρύνεις από τη φωτιά, πασπαλίζεις με το μπούκοβο και αφήνεις στην άκρη.
3. Αλατοπιπερώνεις το στήθος κοτόπουλο και το τοποθετείς σε ένα μεγάλο ταψί.
4. Προσθέτεις το λάδι με το σκόρδο. Καλύπτεις το κοτόπουλο με τις φέτες λεμονιού και περιχύνεις με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
5. Επιλέγεις τη λειτουργία του γκριλ στο φούρνο. Τοποθετείς τη σχάρα του στο πάνω μέρος.
6. Ψήνεις το κοτόπουλο για περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια, μέχρι να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.
7. Μόλις γίνει, το βγάζεις από το φούρνο, το αφήνεις να κρυώσει για 5 λεπτά, πασπαλίζεις με το βασιλικό και σερβίρεις αμέσως.
Πηγή: The Iron You
SELECTIONS
- Πώς να φορέσεις τα παστέλ χρώματα
- «Αν είχα πάει με όλες τις γυναίκες με τις οποίες ισχυρίζονταν οι φήμες, δεν θα είχα τον χρόνο να γυρίσω ούτε μια ταινία!» Τζορτζ Κλούνεϊ
- «Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele
- Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης