Για να διαχωρίσεις τις σκελίδες του, πιάσε ένα ολόκληρο σκόρδο με το κοτσάνι προς τα κάτω και κοπάνησέ το με δύναμη πάνω σε μια λεία επιφάνεια. Αν δεν το πετύχεις με τη μία, μην απογοητευτείς: δοκίμασε ξανά.
Για να απαλλαγείς από τη μυρωδιά του μετά το καθάρισμα, τρίψε τα χέρια σου με μία πρέζα ελληνικού καφέ. Ή, αν το χρησιμοποιείς συνέχεια στη μαγειρική σου, επένδυσε σε μια ειδική μεταλλική πλάκα που μπορείς να χρησιμοποιείς σαν σαπούνι για να απομακρύνεις και τις πιο έντονες οσμές.