ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σαλάτα θαλασσινών
Ένα ελαφρύ, δροσιστικό πιάτο για να απολαύσεις θαλασσινές γεύσεις και αρώματα.
Υλικά για 4 μερίδες
3 πράσινες πράσινες σαλάτες σαλάτες τις αρεσκείας σας (κατσαρή, γαλλική, μαρούλι)
250 γραμ. γαρίδες αποφλοιωμένες
5 μπάρες καβούρι
1 κονσέρβα τόνο
150 γραμ. γραβιέρα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
1 κονσέρβα καλαμπόκι
100 γραμ. κρουτόν
1 κ.σ. μαγιονέζα
3 κ.σ. μουστάρδα
χυμός 2 λεμονιών
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Πώς θα την παρασκευάσεις
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σωτάρουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε μισό κουταλάκι κόλιανδρο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια πλένουμε και κόβουμε τις σαλάτες. Τις στραγγίζουμε καλά για να μην βγάλουν νερό μέσα στη σαλάτα. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ μπωλ.
Προσθέτουμε διαδοχικά καλαμπόκι, τόνο, καβούρι, κρουτόν, γαρίδες και γραβιέρα.
Ετοιμάζουμε και τη σως. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιών, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και μισό κουταλάκι κόλιανδρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και περιμένουμε 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά της προτού σερβίρουμε.
Καλή όρεξη.
Πηγή: Ditucook.blogspot.gr
SELECTIONS
- Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης
- Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones
- Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας
- «Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear