Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει γεμιστό στήθος γαλοπούλας ρολό με καραμελιζέ κρεμμύδι & σάλτσα ginger πορτοκάλι

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σου προτείνει... 


Jean Louis Capsalas

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα από στήθος γαλοπούλα 

2 ξερά κρεμμύδια 

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγο φρέσκο θυμάρι

1 ρίζα φρέσκο τζίντζερ

2 πορτοκάλια & ξύσμα

40 γρ μέλι

40 γρ μουστάρδα ντιζόν

30 ml  σάλτσα σόγια

15 ml ξύδι balsamico

250 ml ελαιόλαδο

2 κύβους ζωμού κότας

Λίγο ελαιόλαδο & βούτυρο

Γαρνιτούρα Λαχανικών

Πατάτες μικρές στρογγυλές

Φινόκιο βαρκούλα γεμιστά με σοτέ μπρόκολο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Βάζουμε σε 2 λίτρα νερό τους κύβους από τον ζωμό κότας μέχρι να πάρει μια βράση.

Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το ψιλοκόβουμε. 

Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια. 

Βήμα 2ο 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Μετά αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.

Βήμα 3ο

Απλώνουμε πάνω σε μεμβράνη το φιλέτο γαλοπούλας  και τοποθετούμε στο κέντρο τα καραμελωμένα κρεμμύδια.  Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φιλέτα.

Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολό σφιχτά με την μεμβράνη και στερεώνουμε τα πλαϊνά με σπάγκο ψησίματος.

Ποσάρουμε τα ρολά γαλοπούλας στο νερό με τον ζωμό κότας για 15 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό το ρολό θα κρατήσει το σχέδιο του και θα ψηθεί ομοιόμορφα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ρολά γαλοπούλας. Στην συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 160ο C για 20-30 λεπτά. 

Βήμα 4ο 

Στο μίξερ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, την μουστάρδα, το μέλι, το τζίντζερ, την σόγια, ελαιόλαδο, balsamico, αλάτι, πιπέρι και το χτυπάμε μέχρι να δέσει.

Τοποθετούμε το ρολό γαλοπούλας σε πιάτο και γαρνίρουμε με πατατούλες, φινόκιο και τη σάλτσα τζίντζερ πορτοκάλι.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

6 ολόσωμα μαγιό για τις πρώτες βουτιές του 2024

Μοδάτα κοψίματα, χρώματα και patterns στην απόλυτη «στολή» του καλοκαιριού

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΣΠΙΤΙ

Γιατί ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια αναβαθμίζει αμέσως τον χώρο του σπιτιού μας

Γιατί έχεις όλες τις δικαιολογίες του κόσμου ώστε να αγοράσεις στον εαυτό σου φρέσκα λουλούδια.